ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εξηγήσεις και προειδοποιήσεις μετά τις «αποκαλύψεις»

Την επιλογή του να μην έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα ένα συγκεκριμένο και κυρίως κοστολογημένο σχέδιο για την υπόθεση του κλειστού ξιφασκίας, το οποίο αποσυναρμολογήθηκε στο Ελληνικό και ο μεταλλικός σκελετός του έχει μεταφερθεί στα Γιάννενα για να επαναχρησιμοποιηθεί, πληρώνει ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Τo τελευταίo 24ωρο βρέθηκε αντιμέτωπος με την «αποκάλυψη» ότι το κλειστό ξιφασκίας δε μας παραχωρήθηκε, αλλά αγοράστηκε, κάτι, βέβαια, που έτσι κι αλλιώς προέκυπτε, καθώς τα χρήματα που έχουν έως τώρα δαπανηθεί είτε από το Περιφερειακό Ταμείο είτε απευθείας από την Περιφέρεια Ηπείρου, δε θα μπορούσαν να είναι μόνο για τις εργασίες αποσυναρμολόγησης και μεταφοράς. Και από τα κατά καιρούς λεγόμενα του κ. Καχριμάνη προέκυπτε ότι ο σκελετός του κλειστού αγοράστηκε όχι σε τιμή ενός ακινήτου, αλλά στην τιμή που το σίδερο θα πωλούνταν ως σκραπ και ενδεχομένως και λίγο χαμηλότερα. Γι’ αυτό και οι δημόσιες ευχαριστίες στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ Δ. Κούτρα σε συνεντεύξεις του.
Ωστόσο, τι ακριβώς αγοράστηκε, πόσο είναι το τίμημα, πόσο κοστίζει η αποσυναρμολόγηση, πόσο η μεταφορά, πόσο η εκ νέου συναρμολόγηση και πόσο τελικά θα κοστίσει να μετατραπούν τα σίδερα σε λειτουργικές εγκαταστάσεις, είναι κάτι που δεν έχει απαντηθεί και δεν απαντήθηκε ούτε στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Το μόνο που ειπώθηκε, ήταν ότι η αγορά του κλειστού ξιφασκίας έγινε από την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, πως έχουμε πάρει δύο κλειστά και γενικά πως έχουμε κάνει μια συμφέρουσα επιλογή, ειδικά από τη στιγμή που η τιμή του σίδερου έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
Περισσότερες εξηγήσεις μπήκε στη διαδικασία να δώσει ο περιφερειάρχης σχετικά με το γεγονός ότι ο γιος του αγόρασε υλικά από τον χώρο του Ελληνικού, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις του.
Ο κ. Καχριμάνης ανέφερε ότι τα πάνελ δεν προέρχονται από το κλειστό ξιφασκίας, αλλά από άλλες εγκαταστάσεις που αποξηλώθηκαν, έχοντας ήδη δημοσιοποιήσει από το βράδυ της Δευτέρας στον λογαριασμό του στο facebook ένα ιδιωτικό συμφωνητικό του γιου του για την αγορά 8.000 τεμαχίων πάνελ πετροβάμβακα και πολυουρεθάνης με αντίτιμο 51.200 ευρώ.
«Νόμισαν ότι πιάσαν τον Καχριμάνη να είναι άτομο αλήτης και παρουσίασαν ότι δήθεν εγώ πήρα τα πάνελ για λογαριασμό της Περιφέρειας και τα πήρε ο γιος μου. Δε θα το αφήσω έτσι, γιατί αρκετά έχω καταπιεί έως τώρα…», τόνισε στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση ο κ. Καχριμάνης και προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Σχετικά άρθρα

Για λόγους ελαφριάς συντήρησης η παράταση της διακοπής κυκλοφορίας

Αποστόλης Τζελέτας

«Είπα… ξείπα» για την επικινδυνότητα της Εγνατίας

Αποστόλης Τζελέτας

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας