ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Κάτι βρωμάει» για το υπόλειμμα στον Αλ. Καχριμάνη

Το ενδεχόμενο να προσφύγει στην Εισαγγελία για το θέμα των ποσοτήτων υπολείμματος που εμφανίζονται στις μηνιαίες αναφορές του εργοστασίου απορριμμάτων, άφησε ανοιχτό ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Όπως ανέφερε, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με το θέμα του υπολείμματος, καθώς προβλέπεται η μέγιστη ποσότητα να φτάνει στο 40% του συνολικού όγκου των απορριμμάτων. Αντίθετα, στη μηνιαία αναφορά του Δεκεμβρίου η ποσότητα του υπολείμματος έφτασε στο 63%, με τον κ. Καχριμάνη να εκφράζει ερωτηματικά, καυτηριάζοντας τη στάση της διοίκησης του εργοστασίου αλλά και του ΦΟΔΣΑ . «Τα ερωτηματικά είναι μεγάλα και ενδέχεται τις απαντήσεις να χρειαστεί να της δώσει ο Εισαγγελέας. Τον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης και τον ΦΟΔΣΑ δεν τους νοιάζει τίποτα πέρα από το ποιός θα κάνει τη μεταφορά, όταν εμείς την έχουμε εξασφαλίσει δωρεάν. Κάτι μου βρωμάει εδώ», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ αμφισβήτησε εκ νέου την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου.
Ο περιφερειάρχης συνέδεσε το θέμα του εργοστασίου με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την παραπομπή του προέδρου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής στο Πειθαρχικό.
«Αυτά που λέγονται είναι στην σφαίρα της φαντασίας τους. Βαριά αμέλεια θα ήταν να μη βάλει η περιφέρεια δικηγόρο και να δώσω τα 5,5 εκ. όπως κάνουν όλοι. Μέχρι το τέλος δεν πρόκειται να τα πάρουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πάντως, ο ίδιος, ως πρόεδρος της Επιτροπής, ανέλαβε όποια ευθύνη, απαντώντας στην σχετική επιστολή του επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργου Ζάψα, με την οποία ζητά να του παρασχεθεί νομική υποστήριξη ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου και να ζητηθούν οι δέουσες διευκρινήσεις από το υπουργείο για την περίπτωση της πειθαρχικής παραπομπής και πώς θα αντιμετωπίζονται τα σχετικά θέματα, ώστε να μην κινδυνεύουν τα μέλη των Επιτροπών με πειθαρχικές διώξεις. Ο κ. Ζάψας ζήτησε, επίσης, οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, που εμπίπτουν στην κατηγορία της πειθαρχικής δίωξης, να επικυρώνονται στο εξής από το περιφερειακό συμβούλιο, μέχρι νεωτέρας.

Σχετικά άρθρα

«Πνεύμονας» οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου

Μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας – Μήνυμα Δένδια στην Αλβανία

Γεωργία Χαλάτση

Προς επανένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας

Αποστόλης Τζελέτας