ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μπροστά με ενότητα και πολιτική αυτονομία

Να πιάσει δουλειά αδημονεί η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, με τον προαλειφόμενο για πρόεδρό της Βασίλη Γαρδίκο να δίνει δεύτερη συνέντευξη μέσα σε διάστημα ενός 15νθημέρου, με αφορμή αυτή τη φορά την ολοκλήρωση του συνεδρίου του κόμματος και την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία εξελέγησαν και έξι στελέχη από την Ήπειρο.

Πρώτος μεταξύ των Ηπειρωτών εξελέγη ο Παύλος Φραγκούλης από την Πρέβεζα με 681 ψήφους, τον ακολούθησε ο Σωτήρης Ζαρπαλάς από τα Γιάννενα με 629 ψήφους και έπονται οι Μιχάλης Κάτσινος με 603 ψήφους, Χάρης Λιούρης με 427, Δήμητρα Δήμου από τη Φιλιππιάδα με 341 και Μελίνα Θεοδώρου από τα Γιάννενα με 272 ψήφους. Ηπειρώτης στην καταγωγή είναι και ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, που εξελέγη πρώτος και αναμένεται να είναι ο νέος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής.
Την πίστη ότι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα κάνει τη νέα αλλαγή εξέφρασε ο Β. Γαρδίκος, λέγοντας ότι διαθέτει εμπειρία, φρεσκάδα και ανανέωση. Μάλιστα, δε δίστασε να πει ότι είναι έτοιμο και να κυβερνήσει, έχοντας πολιτικά αυτόνομη πρόταση.
«ΤΟ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επέστρεψε δυναμικά για να αλλάξει την πολιτική στασιμότητα και να δώσει λύσεις στα κοινωνικά αδιέξοδα, που έχουν δημιουργηθεί από το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Το κάλεσμα του Ν. Ανδρουλάκη για ενότητα, ανανέωση και πολιτική αυτονομία επιβεβαιώθηκε και στο συνέδριο», τόνισε αρχικά σε δηλώσεις του, και πρόσθεσε: «Πολλά στελέχη, τα οποία κρατούσαν μία διακριτική απόφαση, μία στάση αναμονής, ήταν εκεί, παρόντα στο κάλεσμα της ενότητας. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτόν τον αγώνα για την ανατροπή αυτού του πολιτικού σκηνικού. Όλοι μαζί για την πρόοδο, την ευημερία και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, για την ανανέωση. Πολλοί νέοι άνθρωποι εκλέγονται στη νέα Κ.Ε. Επίσης, πολλοί νέοι άνθρωποι συμμετείχαν. Οι παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας, με ανιδιοτέλεια, παίρνουν την παράταξη στα χέρια τους. Σε συνδυασμό με τις παλιότερες γενιές, που διαθέτουν την εμπειρία, που στήριξαν την παράταξη στα δύσκολα, αποτελούν το μείγμα που θα οδηγήσει την παράταξη στο μέλλον».
Ο κ. Γαρδίκος στάθηκε στις δηλώσεις του και στην πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, λέγοτας, μεταξύ άλλων: «Είμαστε στην απέναντι όχθη με αυτούς που μας καλούν σε μέτωπα της λογικής, ενώ στηρίζουν την ηγεμονία τους στην πλήρη άλωση του κρατικού μηχανισμού και μετατρέπουν τις ευκαιρίες των ευρωπαϊκών πόρων σε ευκαιρίες για λίγους. Ο λαϊκισμός και ο ελιτισμός είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και οι δύο περιφρονούν τις πραγματικές ανάγκες του ελληνικού λαού. Ένα είναι το μέτωπο απέναντι στη συντήρηση, τις κατεστημένες λογικές και τα κατεστημένα συμφέροντα. Η πρόοδος και ο ορθός λόγος». Και συνέχισε λέγοντας: «Η σοσιαλδημοκρατία είναι η πολιτική μας πρόταση. Σε αυτή την πολιτική βάση συζητούμε. Με το ριζοσπαστικό πρόγραμμά μας, θα απευθυνθούμε στον ελληνικό λαό και θα διεκδικήσουμε την ψήφο του. Δεν μπαίνουμε σε ψευτοδιλήμματα. Εμάς μας αφορούν τα έντονα προβλήματα των πολιτών και οι πολιτικές που δίνουν λύσεις. Δε μας αφορούν όσοι αγνοούν τα προβλήματα και δε δίνουν λύσεις. Όσοι ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας, απλά αλλάζουν την ατζέντα για λόγους εντυπώσεων. Στα ψευτοδιλήμματα του παρελθόντος “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”, απαντήσαμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο και δυνατό».
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ θα δεχθεί πίσω όσους έφυγαν από το κόμμα τα προηγούμενα χρόνια, ο Β. Γαρδίκος ανέφερε ότι «προφανώς και η πόρτα έχει κλείσει αμετάκλητα στους ανθρώπους, οι οποίοι έφυγαν από τον χώρο στα δύσκολα για να είναι στη νομή της εξουσίας».

Περιφερειακά συνέδρια και περιοδείες

Σε συνέχεια της ανάλυσης των αξόνων της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στο συνέδριο από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο Β. Γαρδίκος έκανε γνωστό ότι θα ακολουθήσουν περιφερειακά συνέδρια, ώστε να ενσωματωθούν στο πρόγραμμα του κόμματος νέες προτάσεις των τοπικών κοινωνιών και να επικαιροποιηθεί και να εξειδικευτεί ό,τι απαιτείται.
Στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής θα εκλεγεί ο νέος γραμματέας και το Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ στις αμέσως επόμενες ημέρες θα συγκροτηθούν οι Νομαρχιακές Επιτροπές και οι Δημοτικές Οργανώσεις. «Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες, θα γυρίσουμε κάθε γωνιά του νομού μας, θα μεταφέρουμε το μήνυμα του συνεδρίου, θα συζητήσουμε το πρόγραμμά μας και θα δημιουργήσουμε μια αμφίδρομη σχέση με τις τοπικές κοινωνίες. Οι αγωνίες, οι ελπίδες, η πίστη θα γίνουν κοινωνικός αγώνας σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά», ανέφερε ο κ. Γαρδίκος και συνεχάρη όσους συμμετείχαν στις διαδικασίες, ευχόμανεος καλή δουλειά σε αυτούς που εκλέγονται στη νέα Κ.Ε. Τέλος, εξέφρασε ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες στους ανθρώπους των εφορευτικών επιτροπών.

Σχετικά άρθρα

Στο επίκεντρο η ακρίβεια και το κράτος δικαίου

Εκδήλωση για την ακρίβεια με τέσσερις υποψήφιους ευρωβουλευτές

I. Βαρδακαστάνης: «Η ψήφος μας μετράει και αξίζει»

Αποστόλης Τζελέτας