ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

ΕΛΜΕ Ιωαννίνων – Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης η ΔΑΚΕ

Η μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών και η ανάδειξη της ΔΑΚΕ σε πρώτη δύναμη ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τις εκλογές της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων.

Περισσότεροι από 800 εκπαιδευτικοί ψήφισαν για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου, όπως και για τους αντιπροσώπους τους στην Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Η ΔΑΚΕ έλαβε 326 ψήφους και καταλαμβάνει τέσσερις έδρες στο νέο Δ.Σ., η παράταξη ΣΥΝΕΚ 159 ψήφους και δύο έδρες, η Ενότητα 118 ψήφους και δύο έδρες, ενώ εκπροσώπηση θα έχει με μία έδρα και η προσκείμενη στο ΠΑΜΕ Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, που έλαβε 73 ψήφους. Στον αντίποδα, δεν κατάφεραν να εκλέξουν μέλος τους στο Δ.Σ. η Παρέμβαση, που έλαβε 67 ψήφους, χάνοντας μεγάλο μέρος της δύναμής της και τη μία έδρα που κατείχε στο απερχόμενο Δ.Σ., και η παράταξη ΜΑΖΙ, που έλαβε 45 ψήφου, στην πρώτη της συμμετοχή. Αντίστοιχα ήταν και τα αποτελέσματα για το Συνέδριο της ΟΛΜΕ, με την ΔΑΚΕ να εκλέγει τρεις αντιπροσώπους, την ΣΥΝΕΚ και Ενότητα από δύο και την Αγωνιστική Συσπείρωση έναν.
Την ερχόμενη Τετάρτη ο πλειοψηφών σύμβουλος Κώστας Μπόζιος πρόκειται να συγκαλέσει τα νεοεκλεγέντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να συγκροτηθούν σε σώμα.
Η νίκη της ΔΑΚΕ σε έναν κλάδο που είχε να αντιμετωπίσει σημαντικά ζητήματα τα τελευταία τρία περίπου χρόνια, όπως ο χώρος της εκπαίδευσης, έχει τη δική της πολιτική αξία, αλλά έχει να κάνει και με τη στάση που κράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα η παράταξη, η οποία ήταν πλειοψηφούσα και στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο, δεδομένου ότι υπήρξε «σύγκρουση» με ορισμένες από τις πολιτικές επιλογές της ηγεσίας του υπουργείου.
«Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους και αποδείξαμε όλοι μας, όχι μόνο η ΔΑΚΕ, ότι έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε, ώστε οι συνάδελφοι να έχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Αυτό αποκομίσαμε από τη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές. Εξάλλου, και στο προηγούμενο Δ.Σ. πάνω από το 90% των αποφάσεων ήταν ομόφωνες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπόζιος, ευχαριστώντας όλους τους συναδέλφους του για τη συμμετοχή στις εκλογές.
«Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορούμε να προτάξουμε τα προβλήματα, που βιώνει ο μάχιμος εκπαιδευτικός και ειδικά την τελευταία τριετία, που ήταν μια από τις χειρότερες εκπαιδευτικές περιόδους. Μας δίνει θάρρος ότι με την πλήρη εμπιστοσύνη των συναδέλφων θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε αυτά τα μεγάλα προβλήματα, όπως είναι το οικονομικό, η τράπεζα θεμάτων και άλλα», σημείωσε.
Ως προϊόν μιας καθόλα δημοκρατικής διαδικασίας αποδέχτηκε το αποτέλεσμα εκ μέρους της ΣΥΝΕΚ ο Μάρκος Μεγήρ, σημειώνοντας πως τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά και άλυτα, μέχρι στιγμής.
Τη δέσμευση ότι με τις δυνάμεις τους στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ αλλά και στο 20ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ θα εντείνουν τη μάχη απέναντι «στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και την ολομέτωπη επίθεση στη ζωή των εργαζομένων και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας», δίνουν τα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών. «Παρά τον αρνητικό συσχετισμό στο νέο ΔΣ της ΕΛΜΕ, θα δυναμώσουμε τον αγώνα για Σωματείο και Ομοσπονδία που θα συγκρούεται με την κυβερνητική πολιτική και τις αυθαιρεσίες της διοίκησης ανεξάρτητα από το κόμμα που είναι στην κυβέρνηση», αναφέρουν.
Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους «για τον πολύ έντιμο αγώνα τους, με μοναδικό τους στόχο την ανάδειξη της ΔΑΚΕ σε πρώτη δύναμη» έδωσε η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νομού Ιωαννίνων της ΝΔ Λένα Σταμάτη. «Ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Νομού Ιωαννίνων και το κυριότερο ως εκπαιδευτικός, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους καθηγητές και τα μέλη της ΔΑΚΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που με την ψήφο τους στις εκλογές, έδωσαν τη συντριπτική πρωτιά με 42 % στη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη στο Νομό μας», σημείωσε σε δήλωσή της.

Σχετικά άρθρα

Ο Ευ. Παπαϊωάννου νέος πρόεδρος στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Πρώτη και με διαφορά η ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

Διαβεβαιώσεις για παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια