ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Άνοιξε η συζήτηση για νέο Αστυνομικό Μέγαρο

Το «πράσινο φως» για την έναρξη των διαδικασιών για κατασκευή νέου Αστυνομικού Μεγάρου στα Γιάννενα, άναψε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου κατά την τελευταία του επίσκεψη στην περιοχή.

Το υπάρχον κτήριο στο κέντρο της πόλης δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες στέγασης των υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, ενώ τα κατά καιρούς «λίφτινγκ» δεν έχουν σταθεί ικανά να καλύψουν τα προβλήματα που δημιουργεί το πέρασμα του χρόνου.
Ένα πρώτο ζήτημα προς εξέταση είναι αυτό της ανεύρεσης της κατάλληλης έκτασης και προς την κατεύθυνση αυτή υπήρξε συνάντηση του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου Κωνσταντίνο Δούβαλη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ιωαννίνων Βασίλειο Μουσελίμη και μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου και του Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ.
Ο δήμαρχος εξέφρασε τη βούληση της δημοτικής αρχής να συμβάλλει στην κατεύθυνση αυτή, αναγνωρίζοντας την ανάγκη μεταφοράς των υπηρεσιών της αστυνομίας, ωστόσο θα πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία, που δεν έχει να κάνει τόσο με την τοπική αστυνομική ηγεσία και τις συνδικαλιστικές ενώσεις, αλλά κατά βάση με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Το θετικό είναι πως άνοιξε η συζήτηση και υπάρχει θετική διάθεση από την πλευρά του Δήμου, ο οποίος προφανώς και διαθέτει εκτάσεις που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τον σκοπό αυτόν, με δεδομένο ότι θα τεθεί από την πλευρά του και ζήτημα αντισταθμιστικών οφελών.

Σχετικά άρθρα

Βλέπει αυτοσχεδιασμούς και… μερεμέτια

Άνοιξε μέτωπο και με τη δημοτική αρχή ο Στ. Καλογιάννης

Ανεδαφική η πρόταση για νέο Αστυνομικό Μέγαρο στο στρατόπεδο Βελισσαρίου