ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Γεννά προσδοκίες η μεγάλη συμμετοχή

Άνεμος αισιοδοξίας πνέει στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας για το όνομα της παράταξης, την ανάδειξη των νέων Νομαρχιακών Επιτροπών και των Τοπικών Οργανώσεων, καθώς και την εκλογή των αντιπροσώπων στο επικείμενο συνέδριο.

Στις κάλπες προσήλθαν 179.005 μέλη, αριθμός που ξεπέρασε κάθε προσδοκία προσέλευσης, με τα 600 εκλογικά κέντρα ανά την Ελλάδα να αποδεικνύονται λίγα και σε ορισμένα να χρειάζεται να δοθεί διπλή παράταση, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Όσο για το αποτέλεσμα για το νέο όνομα, η υπερψήφιση του «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής» με σήμα τον πράσινο ήλιο ήταν σαρωτική, φτάνοντας το 95%.
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, όπου ψήφισαν 2.860 μέλη. Στο γεγονός αυτό στάθηκε ο πρώτος σε ψήφους για τη Νομαρχιακή Επιτροπή Βασίλης Γαρδίκος, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και ο νέος γραμματέας.
«Η συμμετοχή των 170.000 χιλιάδων και πλέον μελών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε όλη τη χώρα δίνει το μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε. Στον νομό μας ψήφισαν 2.860 σύντροφοι κι αυτό δείχνει την τεράστια δυναμική που έχουμε. Αν κάνουμε μία σύγκριση με αντίστοιχες διαδικασίες για την εκλογή συνέδρων της Νέας Δημοκρατίας, που σήμερα είναι το κυβερνών κόμμα, ψήφισαν 135.000 άνθρωποι. Αυτό σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Έχει μια διαχρονική σχέση που σιγά σιγά βήμα βήμα επανέρχεται. Το πολιτικό πρόταγμα του πρόεδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη για ενότητα, ανανέωση και πολιτική αυτονομία βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην ελληνική κοινωνία. Η κοινωνία αναζητεί την πολιτική, αναζητεί τις πολιτικές για την υγεία, την παιδεία, την ανάπτυξη, την εργασία και η σοσιαλδημοκρατία είναι η απάντηση. Είμαστε εδώ για να την υποστηρίξουμε», ανέφερε σε δήλωσή του, ενώ στάθηκε και στην επιλογή του ονόματος «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής», λέγοντας ότι «συνδέει το παρελθόν, την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ, τις τομές που έχει κάνει στην ελληνική κοινωνία, την εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας, το δικαίωμα στον καθένα για ισονομία, αξιοκρατία και αξιοπολιτεία, το παρόν και το μέλλον μας».
Ο κ. Γαρδίκος συνεχάρη όλους όσοι εκλέχθηκαν, καθώς και όσους δεν εκλέχθηκαν, στέλνοντας το μήνυμα ότι κανείς δεν περισσεύει. «Η ενότητα, η ανανέωση και η πολιτική αυτονομία είναι ο κοινός τόπος όλων μας και θα την υπηρετήσουμε όλοι όσοι έχουμε εκλεγεί στα όργανα. Αυτή την εντολή μας έδωσαν οι σύντροφοί μας και αυτό θα κάνουμε», κατέληξε.

Ποιοι εκλέγονται στη Νομαρχιακή Επιτροπή

Επίσημα αποτελέσματα δεν είχαν εκδοθεί έως απόψε, ωστόσο σύμφωνα με αυτά που συγκέντρωσε ο Η.Α. και έχουν επιβεβαιωθεί από αρκετές πλευρές, στη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, εκλέγονται οι Βασίλης Γαρδίκος με 970 ψήφους, Ευάγγελος Αρλέτος με 611, Ιωάννης Νάστος με 543, Κωνσταντίνος Λεοντίου με 540, Μάριος Βαβάτσικος με 506, Αριστείδης Κασσής με 433, Κώστας Κυρίτσης με 413, Νίκος Καλτσούνης με 390, Ελένη Τζίμα με 368, Χρήστος Κολιοπάνος με 350, Ελένη Λάκκα με 349, Ρένα Δεληκούρα με 240 και Βιργινία Γκέκα με 214 ψήφους.
Λόγω ποσόστωσης έμεινε εκτός ο Παύλος Μαζανίτης, ο οποίος συγκέντρωσε μεγαλύτερο αριθμό ψήφων (303) από τις Ρ. Δεληκούρα και Β. Γκέκα.

Πρωτιά Θ. Μανταλόβα στους συνέδρους

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ψήφοι που συγκέντρωσαν οι αντιπρόσωποι για το συνέδριο από τον Δήμο Ιωαννιτών, αν και οι 43 υποψήφιοι έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους.
Πρώτος αναδείχθηκε ο πρώην αντιδήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εκλογές Θανάσης Μανταλόβας, συγκεντρώνοντας 272 ψήφους, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός, με δεδομένο ότι κάθε ψηφοφόρος είχε δικαίωμα μίας μόνο επιλογής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο ένας ακόμη υποψήφιος συγκέντρωσε τριψήφιο αριθμό ψήφων. Ο λόγος για τον Στέφανο Ζούμπα με 110 μέλη να τον επιλέγουν στην κάλπη. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Ευάγγελος Αρλέτος (92), Βάσω Μέγα (77), Άρης Κασσής (69), Χρήστος Στουγιάννος (66), Θωμάς Γιωτίτσας (62), Σταύρος Ντίνος (58), Γιάννης Λυκοτραφίτης (53) και Μάριος Βαβάτσικος (52).

Σχετικά άρθρα

Στο επίκεντρο η ακρίβεια και το κράτος δικαίου

Εκδήλωση για την ακρίβεια με τέσσερις υποψήφιους ευρωβουλευτές

I. Βαρδακαστάνης: «Η ψήφος μας μετράει και αξίζει»

Αποστόλης Τζελέτας