ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στήριξη της Περιφέρειας για το νέο κτήριο του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Έρευνών

Ενισχυτικά στην προσπάθεια να καταστούν τα Γιάννενα ένας πόλος καινοτομίας και έρευνας, με την προσέλκυση επιχειρήσεων τεχνολογίας πληροφοριών, αναμένεται να δράσουν οι νέες υποδομές στα Γιάννενα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας για τη στέγαση του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Έρευνών.

Για τον λόγο αυτό η Περιφέρεια Ηπείρου θα προχωρήσει σε σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Ι.Τ.Ε. για την επίβλεψη δύο έργων κατασκευής κτηρίων του Ι.Τ.Ε.. Εκτός από αυτό στα Γιάννενα («Υποδομή Έρευνας και Καινοτομίας του ΙΤΕ στα Ιωάννινα»), η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας θα αναλάβει και την επίβλεψη του κτηρίου στην Πάτρα («Καινοτόμος Εγκατάσταση Πράσινης Ενεργειακής Μετάβασης στη Πάτρα»), όπως οριστικοποιήθηκε κατά τη συνάντηση του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, καθηγητή Νεκτάριο Ταβερναράκη και τον διευθύνοντα του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Έρευνών του ΙΤΕ στα Γιάννενα, καθηγητή Σάββα Χριστοφορίδη.
Το κτίριο του Ι.Τ.Ε. στα Γιάννενα αναμένεται να υλοποιηθεί παράλληλα με το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, και θα χρηματοδοτηθεί εξίσου από το Ταμείο Ανάκαμψης, στο πλαίσιο του Ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Η ανέγερση του νέου του κτιρίου του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Έρευνών Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί σε έκταση που έχει παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εντός της Πανεπιστημιούπολης. «Το νέο κτίριο του Ινστιτούτου Βιοϊατρικών Ερευνών του Ι.Τ.Ε. θα ανεγερθεί σε κοντινή έκταση με το Πάρκο Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας, που σε συνδυασμό με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα μετατρέψουν την περιοχή σε “κύτταρο” καινοτομίας και έρευνας», σημείωσε ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης.

Σχετικά άρθρα

Πλεονέκτημα στην έρευνα θα αποκτήσει η Ήπειρος

Γεωργία Χαλάτση

Προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του «συμπλέγματος» Κορωνησίας

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας