Φωτό αρχείου
ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κανένας νεκρός στην άσφαλτο τον Μάρτιο στην Ήπειρο

Κανένα θανατηφόρο τροχαίο δε σημειώθηκε τον Μάρτιο στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, όπως συνέβη και το 2021.

Ο απολογισμός οδικής ασφάλειας για τον περασμένο μήνα περιλαμβάνει εννέα συνολικά τροχαία ατυχήματα (έναντι επτά το 2021), στα οποία καταγράφηκαν δύο σοβαρά τραυματίες (ένας το 2021) και δέκα ελαφρά τραυματίες (εννέα το 2021).
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, η παραβίαση ρυθμιστικής πινακίδας STOP και η οδήγηση χωρίς σύνεση.

Βεβαιώθηκαν πάνω από 5.000 παραβάσεις

Για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκαν συστηματικοί έλεγχοι, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να βεβαιωθούν
Συνολικά 5.034 παραβάσεις βεβαιώθηκαν τον Μάρτιο στο οδικό δίκτυο της Ηπείρου, από τις οποίες ξεχωρίζουν οι επικίνδυνες, καθώς οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επηρεάζουν καθοριστικά το αποτέλεσμά του.
Συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν 1.581 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 260 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας και 187 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 93 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας/αντικανονικό προσπέρασμα/αντικανονικό ελιγμό, 63 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 46 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 17 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και δέκα για φθαρμένα ελαστικά. Σημειώνεται, επίσης, ότι τον προηγούμενο μήνα βεβαιώθηκαν 103 παραβάσεις για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, 55 παραβάσεις που αφορούν ανασφάλιστα οχήματα και 621 παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Σχετικά άρθρα

Επτά ατυχήματα, 4.864 παραβάσεις τον Μάρτιο

Ηπειρωτικός Αγών