ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της ΔΕΔΑ ΑΕ για το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου

Οι προδιαγραφές των έργων φυσικού αερίου, που θα εκτελεστούν στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας της επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ Α.Ε.) Βασίλη Κοτρώνη.

Ως γνωστόν, η Δ.Ε.Δ.Α. ΑΕ βρίσκεται στη φάση του προσυμβατικού ελέγχου για την υλοποίηση του έργου του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, το οποίο αφορά την κατασκευή 119 χιλιομέτρων δικτύου χαμηλής πίεσης στον αστικό ιστό της πόλης των Ιωαννίνων και 10 χιλιομέτρων δικτύου μέσης πίεσης για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από την ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, όπου θα εγκατασταθούν οι μονάδες υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG. Μέχρι το 2026, προβλέπεται να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 2.650 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών).
Σκοπός της πρωτοβουλίας της Τ. Καλογιάννη ήταν η διασφάλιση από αυτό το στάδιο του έργου της επεκτασιμότητάς του σε όλες τις περιοχές, οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό που θα υλοποιηθεί άμεσα, και η διασύνδεσή του -χωρίς νέα δαπανηρά έργα- με οποιαδήποτε άλλη πηγή τροφοδοσίας φυσικού αερίου στο απώτερο μέλλον.
«Η δημοτική παράταξη “Ιωάννινα_2023” θεωρεί ότι το μέλλον του Δήμου για την απόκτηση μιας νέας εικόνας και λειτουργίας, και για την καλυτέρευση της καθημερινής ζωής των δημοτών, πρέπει να στηριχθεί σε νέα έργα υποδομών μικρής και μεγάλης κλίμακας. Σχεδιασμένα με πλήρη τεχνική και οικονομική τεκμηρίωση και όχι αποσπασματικά και τυχαία», αναφέρει σε δήλωσή της η Τατιάνα Καλογιάννη, ευχαριστώντας θερμά τον κ. Κοτρώνη για τη λεπτομερή παράθεση των τεχνικών και οικονομικών στοιχείων του έργου.

Σχετικά άρθρα

Την ενδυνάμωση του ΑΣΔΣΑ Ηπείρου θέτει ως στόχο η Τ. Καλογιάννη

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

ΑΣΔΣΑ Ηπείρου: Προμηνύεται δύσκολη η… συμβίωση

Αποστόλης Τζελέτας