ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αλ. Καχριμάνης – Δεν «έδενε» με το ΠΕΑΚΙ το Κλειστό Ξιφασκίας

Τους λόγους για τους οποίους εγκαταλείφθηκε η ιδέα εγκατάστασης του Κλειστού Ξιφασκίας στο Πανηπειρωτικό Αθλητικό Κέντρο, παρουσίασε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Όπως εξήγησε, από την τεχνική εκτίμηση που έγινε, για να τοποθετηθεί εκεί το κλειστό θα έπρεπε να καταστραφεί το ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, ο χώρος των γραφείων και του κυλικείου. «Νομίζω ότι κανένας δε θα το ήθελε αυτό και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να χαλάμε ένα έργο που σήμερα εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες, την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και άλλα σωματεία, για να κατασκευάσουμε κάτι άλλο, που συν τοις άλλοις δε “δένει” με τον χώρο», τόνισε.
Σε ό,τι αφορά την επιλογή του οικοπέδου της Ανατολής, είπε ότι είναι διακριτός χώρος από το αγρόκτημα Κατσικά, όπου γίνεται η προσωρινή εναπόθεση των υλικών, και διαβεβαίωσε ότι θα εκπονηθούν όλες οι απαραίτητες μελέτες, οι οποίες θα έρθουν προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ή στις Επιτροπές του. «Είναι ευνόητο ότι θα εκδοθούν όλες οι προβλεπόμενες άδειες. Μια από τις άδειες θα είναι η καθ’ ύψος υπέρβαση του νέου κτιρίου. Η υπέρβαση του ύψους ισχύει για οποιοδήποτε άλλο σημείο του λεκανοπεδίου θα επιλέγονταν να τοποθετηθεί», πρόσθεσε.
Αναφορικά με τη χρήση, ανέφερε ότι η νέα εγκατάσταση θα είναι πολλαπλών χρήσεων και το παρομοίασε με το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. «Θα μπορεί να χρησιμοποιείται ως γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ , αλλά και για εκθέσεις, εκδηλώσεις, πολιτικές συγκεντρώσεις και για ό,τι άλλο είναι συμβατό», είπε.
Τέλος, διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις στα χορτολίβαδα του αγροκτήματος Κατσικά.

Σχετικά άρθρα

Συμβολή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη νέα γέφυρα Κοράκου

Δεν υιοθέτησε την ανάγκη μητρώου για τα γεφύρια ο Αλ. Καχριμάνης

«Ανεφάρμοστη» κατά την Περιφέρεια η ΚΥΑ για την επιδότηση ρεύματος