ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Κραυγή αγωνίας για το δράμα οικογένειας προσφύγων

Την ιστορία μιας ακόμη οικογένεια προσφύγων, που χρήζει της υποστήριξης της πολιτείας, αναδεικνύει η Ένωση Γονέων Μαθητών Ιωαννίνων, ζητώντας να ληφθεί μέριμνα.

Οικογένεια προσφύγων από το Ιράκ, της οποίας τα παιδιά είναι μαθητές στο 4ο Δημοτικό Σχολείο και στο 8ο Γυμνάσιο, ζουν από τον Μάρτη του 2020 σε συνθήκες απόλυτης οικονομικής ανέχειας, καθώς δεν υπάγονται σε κάποιο πρόγραμμα ΜΚΟ και κινδυνεύουν με απέλαση, παρόλο που η μητέρα έχει σοβαρότατα προβλήματα υγείας και χρειάζεται διαρκή ιατρική φροντίδα.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Τάσος Τόκας, η οικογένεια καταφέρνει να επιβιώνει χάρη στη συγκινητική αλληλεγγύη της γειτονιάς, η οποία εξασφαλίζει τροφή και υποτυπώδη στέγη, μετά τη λήξη του προγράμματος από το οποίο υποστηριζόταν, επικρίνοντας τη στάση της ΜΚΟ.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τα παιδιά αδυνατούσαν για αρκετές μέρες να πάνε στο σχολείο, καθώς η μητέρα τους είτε βρισκόταν στο νοσοκομείο, είτε ανάρρωνε στο σπίτι, ενώ ο πατέρας τους εργάζονταν ολημερίς. Το τελευταίο διάστημα, ο σύζυγος άρχισε να δουλεύει για λίγες ώρες σε κεντρικό ζαχαροπλαστείο, όμως τα λίγα χρήματα με τα οποία αμείβεται, δεν μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες της οικογένειας, ούτε, βέβαια, τα αυξημένα έξοδα για τις ανάγκες της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της συζύγου.
Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών, μετά από λεπτομερή ενημέρωση που είχε και με δεδομένο ότι γειτονιά και σχολείο αδυνατούν πλέον να καλύψουν τις ανάγκες της οικογένειας, καλεί τους αρμόδιους άμεσα να εξασφαλίσουν τη νόμιμη παραμονή της οικογένειας στη χώρα μας, τις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και τη φοίτηση των μαθητών στα σχολεία. Παράλληλα, καλεί και τον Δήμο Ιωαννιτών να αναλάβει πρωτοβουλία για την πλήρη κάλυψη των διατροφικών αναγκών της οικογένειας μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα για ισχυρό ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές

«Υπάρχουν κενά» καταγγέλλει η Ένωση Γονέων Μαθητών

Εκ νέου πρόεδρος στην Ένωση Γονέων Μαθητών ο Τάσος Τόκας