ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Περιβαλλοντικό έγκλημα» καταγγέλλουν οι «Ορίζοντες Ηπείρου»

Για εγκληματική παρέμβαση με βαρέα ερπυστριοφόρα μηχανήματα στην περιοχή της Γλυκής Θεσπρωτίας, κοντά στις πηγές Αχέροντα, καταγγέλλουν οι «Ορίζοντες Ηπείρου» την περιφερειακή αρχή.

Αποτέλεσμα της παρέμβασης αυτής, όπως αναφέρουν, είναι η καταστροφή σχεδόν συνολικά του περιβάλλοντος χώρου, χλωρίδας και πανίδας, το μπάζωμα ρεμάτων, πηγών και ως ένα σημείο την αλλαγή ακόμη και της κοίτης του ποταμού. «Αυτή τη στιγμή, πλην ελάχιστων μικρών δέντρων» ο χώρος θυμίζει περισσότερο κρανίου τόπο, παρά πεζοπόρα διαδρομή αναψυχής και τουριστικής αξιοποίησης. Η περιβαλλοντική καταστροφή που προκλήθηκε, είναι άνευ προηγουμένου και διαπιστώθηκε “ιδίοις όμμασι” από στελέχη της παράταξής μας μετά από αίτημα κατοίκων και φορέων της περιοχής να την επισκεφτούμε. Το θέαμα που αντίκρισε το κλιμάκιο των “Οριζόντων Ηπείρου” δυστυχώς επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά τον τρόπο με τον οποίο παρεμβαίνει χωρίς κανένα σχέδιο η Περιφέρεια Ηπείρου σε όλα τα πεδία ευθύνης της», τονίζεται σε ανακοίνωση.
Η παράταξη με επικεφαλής τον Σπ. Ριζόπουλο ζητά άμεσα την πλήρη αποκατάσταση του χώρου μέσα από συγκεκριμένη μελέτη, προσαρμοσμένη στην ιδιαιτερότητα της περιοχής, χαρακτηρισμένη ως Natura, αποκαθιστώντας το φυσικό κάλλος με ήπιες παρεμβάσεις και τη φύτευση δέντρων της ίδιας οικογένειας, που, σύμφωνα με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, δεν προσβάλλονται από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων.

Σχετικά άρθρα

Κόβει κάθε δεσμό με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» ο Σπ. Ριζόπουλος

«Ορίζοντες Ηπείρου» – Ο Άλκης Λάνταβος διευθυντής του πολιτικού γραφείου

Συνέχεια αποχωρήσεων στους «Ορίζοντες Ηπείρου»

Ηπειρωτικός Αγών