ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επιζητά ξανά ρόλο πρωταγωνιστή με άνοιγμα στην κοινωνία

Την αποκατάσταση των δεσμών του με την κοινωνία και την ενίσχυση της φωνής του εντός και εκτός Βουλής έχει στόχο το Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ με τους βουλευτές και τα στελέχη του να έχουν ξεκινήσει περιοδείες στην περιφέρεια.

Στο πλαίσιο αυτό βρέθηκαν σήμερα στα Γιάννενα ο βουλευτής Άρτας Χρήστος Γκόκας και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος, οι οποίοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων και ακολούθως επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, ενώ έκαναν και μια περιοδεία στην αγορά, συζητώντας με καταστηματάρχες για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.
Ως μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τις μελλοντικές εξελίξεις παρουσίασε το ΚΙΝ.ΑΛ. – ΠΑΣΟΚ ο Χρ. Γκόκας, λέγοντας ότι θα συνεχιστεί η αυτόνομη πορεία του, η οποία δείχνει να ενοχλεί. «Για μας δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις, δεν υπάρχουν διλήμματα. Ούτε τώρα ούτε στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Άρτας και πρόσθεσε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. – ΠΑΣΟΚ θέλει να είναι πρωταγωνιστής για να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες και τη χώρα.
Τη βεβαιότητα ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. – ΠΑΣΟΚ θα είναι η έκπληξη των εκλογών, εξέφρασε ο κ. Σπυρόπουλος, από την πλευρά του, δηλώνοντας ετοιμότητα οποιαδήποτε στιγμή κι αν επιλέξει ο πρωθυπουργός να στηθούν οι κάλπες. «Με το πολιτικό μας πρόγραμμα, την ιδεολογική μας ταυτότητα και τις στοχευμένες προτάσεις μας, είμαστε βέβαιοι ότι θα είμαστε η ευχάριστη έκπληξη των επόμενων εκλογών», δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις και το γενικότερο κλίμα δείχνουν ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. – ΠΑΣΟΚ δυναμώνει την επιρροή του και αποκτά μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Στο επίκεντρο η ακρίβεια

Το θέμα της ακρίβειας βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών των κ.κ. Γκόκα και Σπυρόπουλου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και τις προτάσεις, τις οποίες έχει δημόσια καταθέσει το ΚΙΝ.ΑΛ. – ΠΑΣΟΚ για την ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.
Μεταξύ αυτών είναι η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, η επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής, η μείωση του μη μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις με μείωση 2% των εισφορών, η αύξηση των δόσεων στις ρυθμίσεις οφειλών και η επιβράβευση όσων οφειλετών είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις τους.
«Τα ημίμετρα της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας. Υπάρχουν οικονομικές δυνατότητες για να ληφθούν μέτρα», τόνισε ο Χρ. Γκόκας, με τον Ανδρ. Σπυρόπουλο να συμπληρώνει: «Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για μέτρα, αλλά δεν έκανε τίποτα. Πρέπει να ενισχυθούν στοχευμένα αυτοί που έχουν ανάγκη, όπως και οι επιχειρήσεις για να μη χαθούν άλλες θέσεις εργασίας. Από την πλευρά μας θα κάνουμε μια σκληρή και εποικοδομητική αντιπολίτευση, με προτάσεις και πίεση προς την κυβέρνηση».
Τη στήριξη του ΚΙΝ.ΑΛ – ΠΑΣΟΚ με κατάθεση επερωτήσεων στη Βουλή για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, ζήτησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου. «Ευελπιστούμε σε μια συνεργασία, ώστε να δοθεί μια ανάσα, γιατί το κλίμα είναι πολύ βαρύ και δεν ξέρουμε που ακριβώς θα οδηγήσει», τόνισε, με τον κ. Γκόκα να εκφράζει τη στήριξή του στα αιτήματα που του κατατέθηκαν, όπως τη στήριξή του δήλωσε και στα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων.

Σχετικά άρθρα

Δ. Δημητρίου: «Μαζί να πάμε ξανά μπροστά»

Δ. Δημητρίου: «Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να πάμε ξανά μπροστά»

Γεωργία Χαλάτση

Η «Αλλαγή» ήταν, είναι και θα είναι σύνθημα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.