ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Οριστικός ανάδοχος για το οδικό έργο Μακρύκαμπος- Σκοτωμένο

Την πρώτη της συνεδρίαση για το 2022 πραγματοποίησε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, εκλέγοντας αντιπρόεδρό της για τη διετία 2022-2023 τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων Κωνσταντίνο Σιαράβα.

Μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε, ήταν και η κατακύρωση του διαγωνισμού για βελτίωση επαρχιακής οδού Μακρύκαμπος – Σκοτωμένο (κατασκευή, απαλλοτριώσεις, ΟΚΩ) Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 3.344.277,95 ευρώ. Ανάδοχος αναδείχθηκε η «Αστική Κατασκευαστική Ανώνυμη Εταιρεία».

Επίσης, από την Οικονομική Επιτροπή κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί για τη βελτίωση ορατότητας προς αποφυγή ατυχημάτων περιοχής Τετρακώμου (180.000 ευρώ) με ανάδοχο την ΤΕ.ΚΑΤ. Ο.Ε., για τις εργασίες αποκατάστασης παλαιού δημοτικού σχολείου Άνω Κλειδωνιάς (115.000 ευρώ) με ανάδοχο τον Ν. Καλτσούνη, για τις εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου στο «Πέρα Γεφύρι» της Σκάλας Βραδέτου (32.000 ευρώ) με ανάδοχο τον Γεώργιο Θ. Χριστογιάννη και για την άμεση συλλογή στοιχείων και κυκλοφοριακού φόρτου για την σύνταξη μελέτης κατασκευής κόμβου στην παραλιακή οδό προς Βαλανιδόραχη (72.000 ευρώ) και κόμβου Λαψίστας προς αποφυγή ατυχημάτων (70.000 ευρώ) με ανάδοχο τη GEO-POLIS E.E.

Επίσης, η Ο.Ε. ανέδειξε προσωρινούς αναδόχους για τις ασφαλτοστρώσεις, βελτιώσεις, συντηρήσεις οδικών τμημάτων – τεχνικά στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πρέβεζας (461.000 ευρώ), την Π. Παπαδημητρίου και ΣΙΑ Ο.Ε. για τις εργασίες επισκευής Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βλαχάτανου Δήμου Ζίτσας (88.000 ευρώ) και τον Σπυρίδωνα Μπίμπο για την επισκευή στέγης Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μαρμάρων (150.000 ευρώ).

Τέλος, εγκρίθηκε η διαδικασία για την υλοποίηση της άμεσης αποκατάστασης κατολίσθησης πρανών επί της επαρχιακής οδού Νεράιδας – Θεοδώριανων (μέσω Ν. Τρικάλων) μετά από ακραία καιρικά φαινόμενα (99.200 ευρώ) και η άμεση αντιστήριξη πρανών 34ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Ιωαννίνων (60.000 ευρώ).

Σχετικά άρθρα

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας

Γέφυρα – αντίγραφο στη θέση της ιστορικής γέφυρας Κοράκου

Έριξαν τον… σπόρο για μελλοντικές συνεργασίες