ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Πονοκέφαλος» τα διπλοπαρκαρίσματα

Το αδιαχώρητο γίνεται αυτές τις ημέρες στο κέντρο της πόλης εξαιτίας της αυξημένης κίνησης πεζών αλλά και οχημάτων, με τις διπλοσταθμεύσεις να δοκιμάζουν τα νεύρα των οδηγών, αλλά και να προκαλούν πονοκέφαλο στους άνδρες της Τροχαίας.

Η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο λόγω των έργων που γίνονται σε οδούς της πόλης και με δεδομένη την έλλειψη θέσεων στάθμευσης, οι οδηγοί είναι αναγκασμένοι να περνούν αρκετή ώρα στο τιμόνι.

Οι επόμενες ημέρες δεν αναμένεται να είναι πιο «εύκολες» από κυκλοφοριακής άποψης, καθώς είναι λογικό ότι και οι Γιαννιώτες αλλά και οι επισκέπτες θα αξιοποιήσουν τις ημέρες αυτές για τα ψώνια και την βόλτα τους.

Μάλιστα, η διεύθυνση Τροχαίας, με βάση και τα στοιχεία από τις κρατήσεις σε ξενοδοχεία και καταλύματα, αναμένει αυξημένη προσέλευση επισκεπτών στην πόλη, με τον διοικητή του τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Γιώργο Αζέλη να καλεί τους οδηγούς να δείχνουν αφενός υπομονή, αφετέρου να μην προκαλούν προβλήματα με την διπλοστάθμευση.

Το θέμα της κυκλοφοριακής συμφόρησης των τελευταίων ημερών αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, με τον δήμαρχο να κάνει γνωστό ότι θα γίνει συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων  με την διεύθυνση Τροχαίας, προκειμένου να ληφθούν μέτρα και να εξομαλυνθεί η κατάσταση, όσο αυτό είναι δυνατό.

Παράλληλα, ο κ. Αζέλης συνέστησε στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και στους επαρχιακούς δρόμους, κυρίως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού στο οδόστρωμα.

Στέλνοντας τις ευχές του, κάλεσε τους πολίτες να διασκεδάσουν αλλά να μην οδηγήσουν εφόσον έχουν καταναλώσει αλκοόλ.

Σχετικά άρθρα

Ανοικτή επιστολή στη Δημοτική Αρχή και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα του «διπλοπαρκαρίσματος» στα Ιωάννινα

Σπύρος Ζαφείρης

Πιλοτικές τρισδιάστατες διαβάσεις για την ασφάλεια των μαθητών