ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στήριξη σε ΑΣΔΣΑ Ηπείρου από τη Ν.Ε. Ιωαννίνων του ΚΙΝ.ΑΛ.

Για «υπεξαίρεση» μιας κατ’ εξοχήν αρμοδιότητας των ΟΤΑ του πρώτου βαθμού κατηγορεί την Περιφέρεια Ηπείρου ο Τομέας Αυτοδιοίκησης της Ν.Ε. Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής, χρεώνοντάς της ακέραια την ευθύνη για τον διχασμό της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ηπείρου.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής δηλώνει ότι στηρίζει σε όλα της τα σκέλη την ομόφωνη απόφαση του ΑΣΔΣΑ Ηπείρου για την άσκηση από την πλευρά του της αρμοδιότητας μεταφοράς του υπολείμματος αλλά και για την άσκηση των προβλεπόμενων ένδικων μέσων κατά των «πραξικοπηματικών και μονομερών», όπως τις χαρακτηρίζει, ενεργειών της Περιφέρειας Ηπείρου γύρω από τα σκουπίδια.
«Οι χειρισμοί αυτοί της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως και η σκανδαλώδης καθυστέρηση ολοκλήρωση της παράδοσης των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, έχουν σαν συνέπεια αφενός το υπέρογκο κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων για τους πολίτες της Ηπείρου και αφετέρου την περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής μας, εφόσον σκουπίδια εξακολουθούν να θάβονται σε ΧΥΤΑ της Ηπείρου», καταλήγει.
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι υπεύθυνοι του Τομέα Αυτοδιοίκησης της Ν.Ε. Ιωαννίνων του Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Νάστος και Μάκης Χρυσοστόμου, αμφότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα», ο επικεφαλής της οποίας Θωμάς Μπέγκας είναι αντιπρόεδρος στον ΑΣΔΣΑ Ηπείρου.

Σχετικά άρθρα

Άλλα συμφώνησαν, αλλιώς τους προέκυψαν

Αποστόλης Τζελέτας

ΑΣΔΣΑ Ηπείρου: Προμηνύεται δύσκολη η… συμβίωση

Αποστόλης Τζελέτας

Αναβολή στο παρά πέντε για τις εκλογές στον ΑΣΔΣΑ Ηπείρου