ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανέλαβε τη μεταφορά του υπολείμματος η Περιφέρεια Ηπείρου

Στην απευθείας ανάθεση της μεταφοράς του υπολείμματος από τη μονάδα επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων στο Ελευθεροχώρι στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής προχώρησε τελικά η Περιφέρεια Ηπείρου, επιλέγοντας την εκτέλεση του έργου από τη «Μεταφορική ΜΙΚΕ», την εταιρεία που έχουν συστήσει μέτοχοι της Αστικό ΚΤΕΛ Α.Ε.

Η απόφαση έχει ημερομηνία 18 Νοεμβρίου και υπογράφεται από τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, «με τιμή 0,158 ευρώ χωρίς ΦΠΑ ανά τονοχιλιόμετρο, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 1/05-11-2021 προσφορά της εταιρείας, σε απάντηση της σχετικής αριθμ. πρωτ. 175957/1257/05-11-2021 πρόσκληση αποστολής οικονομικής προσφοράς και μέχρι του ποσού των 20.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Η δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του έργου της ΣΑΕΠ 030 Ηπείρου με ΚΑ 2018ΕΠ03000008 και τίτλο «Δαπάνη μεταφοράς του υπολείμματος της εγκατάστασης επεξεργασίας ΑΣΑ Περιφέρειας Ηπείρου» (Υποέργο: Μεταφορά υπολείμματος της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου)».

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου, ανέλαβε από σήμερα το έργο της μεταφοράς του υπολείμματος, σημειώνοντας πως «πρόκειται για δικαίωμα και υποχρέωση που έχει από τη σχετική σύμβαση που είναι σε ισχύ και  αφού πρώτα εξαντλήθηκαν τα περιθώρια εξεύρεσης συναινετικής λύσης με τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου».

Στο σημείο που εστιάζει η Περιφέρεια, είναι το ότι η ανάθεση του έργου είναι κατά πολύ πιο συμφέρουσα σε σχέση με τις προηγούμενες που πετύχαινε ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος, είτε με απευθείας αναθέσεις είτε με δημόσιο διαγωνισμό, στο διάστημα που εκτελούσε τη μεταφορά. Όπως αναφέρεται και στην απόφαση, η τιμή διαμορφώθηκε σε 0,158  ανά τονοχιλιόμετρο (ποσοστό έκπτωσης πάνω από 30%) έναντι τιμής 0,225 έως 0,235 ευρω ανά τονοχιλιόμετρο των μέχρι σήμερα  συμβάσεων (ποσοστό έκπτωσης 0,04%).

Σχετικά άρθρα

Αναμένει την καταβολή της επιδότησης το Αστικό ΚΤΕΛ

Προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του «συμπλέγματος» Κορωνησίας

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας