ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Νοσοκομείο Άρτας- Κανείς θετικός στον ιό δεν εργάζεται

Κατηγορηματικά διαψεύδεται από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας δημοσίευμα του ιστότοπου Fanaripress.gr, στο οποίο αναφέρεται ότι εννέα υγειονομικοί εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό τις τελευταίες μέρες και, λόγω μη επαρκούς προσωπικού, συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά, λαμβάνοντας μέτρα (μάσκες, αντισηψία), καθώς, αν τεθούν σε καραντίνα, δε θα υπάρχει προσωπικό να κάνει τις θεραπείες στους ασθενείς.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας χαρακτηρίζει παντελώς ανυπόστατο το δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι στο σύνολο του προσωπικού ( όχι μόνο νοσηλευτές) οι θετικοί είναι λιγότεροι από 0,5% , έχει γίνει πλήρης ιχνηλάτηση και τηρούνται στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτοκολλά, ενώ κατηγορηματικά διαβεβαιώνεται ότι κανείς θετικός στον ιό δεν εργάζεται.
«Όλες οι κλινικές και τα τμήματα του νοσοκομείου μας λειτουργούν κανονικά και με απόλυτη υγειονομική ασφάλεια. Είναι προσβολή για το προσωπικό του νοσοκομείου, το όποιο πράγματι ανταποκρίνεται άψογα στα καθήκοντα του, τηρώντας κάθε πρωτόκολλο και μετρό προστασίας, να σπιλώνεται αναίτια. Εάν κάποιοι θεωρούν ότι είναι μια δύσκολη κατάσταση για τη χώρα και τον τομέα της Υγείας, ας μην την επιδεινώνουν με ψευδείς φήμες, τις όποιες δεν τολμούν καν να διασταυρώσουν με την διοίκηση του Νοσοκομείου», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Η πληροφορία διαψεύδεται, επίσης, από πηγές στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια, όπως και από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.

Σχετικά άρθρα

Ασθενής απειλούσε εργαζόμενους στο νοσοκομείο Άρτας με ψαλίδι

Στη Βουλή τα προβλήματα του Νοσοκομείου Άρτας

Εφημερίες χωρίς Ακτινοδιαγνωστικό για πολλοστή φορά