ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συνέχεια με τις απολογίες στις 22 Νοεμβρίου

Με τις απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων για την υπόθεση των κλεμμένων εικόνων από μονές και εκκλησίες.

Με την ολοκλήρωση των καταθέσεων των μαρτύρων που κάλεσε η υπεράσπιση, πρώτος απολογήθηκε ο κατηγορούμενος αρχιμανδρίτης,ο οποίος δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται ως εγκέφαλος του κυκλώματος. Σημείωσε δε πως όσα του αποδίδονται μέσα και από τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας, όπως το γεγονός ότι είχε κλειδιά από τις εκκλησίες και τις μονές λόγω της θέσεώς του στη Μητρόπολη Ιωαννίνων, δεν ισχύουν.

Κατά την απολογία του επιχείρησε να αποδώσει σε άλλα αίτια την «στοχοποίησή» του, ενώ αφιέρωσε μεγάλο μέρος της απολογίας του προκειμένου να αντικρούσει ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεόκλητος, το τελευταίο διάστημα πριν την εκδημία του, δεν ήταν σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του, όπως είχε υποστηρίξει και η πολιτική αγωγή, με στόχο να αναδείξει ότι ο Πρωτοσύγκελος τότε αρχιμανδρίτης είχε την απόλυτη διαχείριση στην Μητρόπολη.

Στις απολογίες τους προχώρησαν ακόμη δύο κατηγορούμενοι. Ο ιερέας της εκκλησίας του Κουκουλίου, απ’ όπου είχε κλαπεί μεγάλος αριθμός εικόνων, καθώς και ο βιβλιοδέτης, στην επιχείρηση του οποίου βρέθηκαν δύο παλαιά Ευαγγέλια, τα οποία, σύμφωνα με την υπεράσπιση, είχαν παραδοθεί με εντολή του μακαριστού Θεοκλήτου για να συντηρηθούν.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Νοεμβρίου με την απολογία του κατηγορούμενου ιδιοκτήτη γκαλερί από το Περτούλι, ενώ θα ακολουθήσουν η πρόταση του Εισαγγελέα και οι αγορεύσεις της πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης.