ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αναβολή της εκδήλωσης με τη Μ. Ξενογιαννακοπούλου

Σε νέα ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για σήμερα εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων με τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι.

Η αναβολή αποφασίστηκε μετά την αναστολή από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες όλων των κομματικών και πολιτικών εκδηλώσεων, που έχουν προγραμματιστεί από τις οργανώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ολόκληρη την Επικράτεια, σε ένδειξη πένθους για την απώλεια της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.

Η είδηση του θανάτου της Φώφης Γεννηματά βρήκε την κ. Ξενογιαννακοπούλου σε επισκέψεις της σε φορείς στην πόλη, ενώ αμέσως μετά είχε προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου. Ωστόσο, σε αυτή υπήρξε η ανακοίνωση της αναβολής όλως των κομματικών εκδηλώσεων, ενώ τόσο η κ. Ξενογιαννακοπούλου όσο και η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, ο Συντονιστής ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ιωαννίνων Σάββας Δημητριάδης και ο πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, στέλεχος του κόμματος Χρήστος Γρίβας που τη συνόδευαν, εξέφρασαν την θλίψη τους και μετέφεραν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της εκλιπούσης.
«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Αισθανόμαστε βαθιά θλίψη», σημείωσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, ανακοινώνοντας την απόφαση του κόμματος. «Είναι θέμα τιμής και σεβασμού σε μια γενναία γυναίκα, που αγωνίστηκε για τις ιδέες της και με πολύ σθένος και αξιοπρέπεια αντιμετώπισε αυτή τη μεγάλη μάχη με την ασθένειά της. Ένας λόγος παραπάνω για μένα να είμαι συγκλονισμένη, γιατί με τη Φώφη υπήρξαμε συμφοιτήτριες και φίλες από τα φοιτητικά μας χρόνια, και είχαμε μια κοινή πολιτική πορεία για πάρα πολλά χρονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Ο πρόωρος χαμός της Φώφης Γεννηματά συγκλονίζει και προκαλεί βαθιά θλίψη. Η Φώφη έδωσε μια άνιση μάχη με γενναιότητα και αξιοπρέπεια. Όπως και κάθε μάχη στη ζωή της και την πολιτική της διαδρομή. Αποχαιρετούμε μια δυναμική γυναίκα, που άφησε το αποτύπωμά της, παλεύοντας για τις ιδέες της με ευγένεια, ευαισθησία και αισιοδοξία. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες της», ανέφερε σε μήνυμά της η κ. Τζούφη.

Σχετικά άρθρα

Μ. Τζούφη – Σε… άλλον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δέσμευση

ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.: Σε δέκα εκλογικά κέντρα η ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο

Αποστόλης Τζελέτας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. το μοναδικό εμπόδιο απέναντι σε μια ασύδοτη και ανεξέλεγκτη ΝΔ»

Γεωργία Χαλάτση