ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Βομβαρδισμός» ερωτημάτων για το προκάτ κλειστό

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με τη δημοτική αρχή, σχετικά με την παραχώρηση σχολικών αιθουσών σε αθλητικά σωματεία και πολιτιστικούς συλλόγους, δίνει η παράταξη «Ιωάννινα_2023», επεκτείνοντας την κριτική της και στο θέμα της μεταφοράς του προκάτ κλειστού γυμναστηρίου στα Γιάννενα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των σχολικών γυμναστηρίων, θέτει το ερώτημα γιατί δεν έχει προχωρήσει ακόμη μία κανονική διαδικασία παραχώρησης, αλλά μόνο κατά περίπτωση παραχώρηση, από τη στιγμή που η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι ήδη οι αποφάσεις έχουν ληφθεί από τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας. «Για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα. Δεν απαντά επί της ουσίας. Οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής είναι τυχαίοι, επιπόλαιοι, γεμάτη ερασιτεχνικούς αυτοσχεδιασμούς, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σύστημα», σημειώνεται στην ανταπάντηση της παράταξης «Ιωάννινα_2023» και γίνεται γνωστό ότι για το θέμα θα υπάρχει ανταλλαγή απόψεων με εκπροσώπους των πολιτιστικών φορέων τη Δευτέρα.
Αναφορικά με το κλειστό προκάτ γυμναστήριο του Ελληνικού, υπάρχει ένας «βομβαρδισμός» ερωτημάτων προς τη δημοτική αρχή, με αφορμή τις διαφαινόμενες αρνητικές εξελίξεις. «Πού είναι η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος για να ενημερώσει τους συνδημότες και τους δημοτικούς συμβούλους τί ακριβώς γίνεται με το θέμα; Θα έρθει τελικά στα Ιωάννινα το κλειστό γυμναστήριο; Πού θα χωροθετηθεί; Πώς θα μεταφερθεί; Από ποιον; Ποιο το ιδιοκτησιακό καθεστώς που θα το διέπει;», είναι τα ερωτήματα που θέτει και καταλήγει: «Καλές οι ασφαλτοστρώσεις, οι φωτογραφίες και τα επικοινωνιακά τερτίπια, όμως, ο δήμος χρειάζεται νέες σύγχρονες υποδομές μεγάλης κλίμακας, που θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην προστασία, την ανάδειξη και τη δημιουργία βιώσιμων δημόσιων χώρων, όπως ταιριάζει σε μία σύγχρονη πόλη όλων των κοινωνικών ομάδων, και θα δημιουργήσουν συνθήκες τέτοιες ώστε να έλθουν σε μία ισορροπία η υγεία μας, η εργασία μας, η καθημερινότητα μας και η ψυχαγωγία μας».

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα συμμετοχής και αγώνα για τον δήμο του 2030

Με δεσμεύσεις για άρση των ανισοτήτων

Τ. Καλογιάννη: «Μπορούμε να δώσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα»