ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δι’ αντιπροσώπων η κινητοποίηση κατά του «νέου ΕΣΥ»

Με συμμετοχή μικρότερης της αναμενόμενης και με βασικό αίτημα την ενίσχυση των δομών υγείας και πρόνοιας με προσωπικό, καθώς και την ένταξη των εργαζομένων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα η συγκέντρωση των υγειονομικών, μετά από κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ και με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ.

Η συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων περιορίστηκε στις ομιλίες των εκπροσώπων των σωματείων εργαζομένων, που επανέλαβαν τα αιτήματα των γιατρών και εργαζομένων στη δημόσια υγεία και πρόνοια, αλλά και την αντίθεσή τους απέναντι στο «νέο ΕΣΥ», που εκτιμούν ότι θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

«Τα νοσοκομεία παραμένουν νοσοκομεία μιας νόσου, δύο χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας», σημείωσε ο γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου Μπάμπης Παππάς, επισημαίνοντας πως ο αγώνας των υγειονομικών πρέπει να γίνει αγώνας του συνόλου της κοινωνίας.

Σημαντική για τη λειτουργία των νοσοκομείων είναι η απώλεια των 7.000 περίπου υγειονομικών, που τέθηκαν σε αναστολή λόγω του μη εμβολιασμού τους, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» Κ. Καλαμπόκα να ζητά την επιστροφή τους με μέτρα, όπως τακτικό έλεγχο με rapid test, ενώ στον υψηλό αριθμό εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας που εργάζονται στις δομές πρόνοιας, αναφέρθηκε ο Χριστόφορος Χριστογιάννης, σημειώνοντας την ανάγκη για μόνιμες προσλήψεις.

Αιχμές για την απουσία του Συλλόγου Εργαζομένων του ΠΓΝΙ από την κινητοποίηση άφησε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου από την Αγωνιστική Συσπείρωση Γιώργος Πρέντζας, κάνοντας λόγο για αφόρητη πίεση που δέχεται το νοσοκομείο, όπως και όλα τα νοσοκομεία.

Τέλος, ο πρόεδρος του Ν.Τ. Χρήστος Γρίβας τόνισε τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, με στόχο την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, λέγοντας πως το «success story» της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας έχει καταρρεύσει.

Σχετικά άρθρα

Διπλή κινητοποίηση ενάντια στο «νέο ΕΣΥ»

Αποφασισμένοι να μπλοκάρουν το «νέο ΕΣΥ»

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ενόψει Δ.Ε.Θ.