ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Απαράδεκτες οι συγχωνεύσεις, απάνθρωπες οι ελλείψεις

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή της στις συγχωνεύσεις τμημάτων εν μέσω πανδημίας, καθώς και να ζητήσει την κάλυψη των κενών στην ειδική αγωγή.

«Απαράδεκτο γεγονός» και «απόλυτη αναλγησία» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ένωσης Τάσος Τόκας τη συγχώνευση τμημάτων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πληθωρικών τμημάτων, σε μια περίοδο που κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει αραίωση των μαθητών στις τάξεις. Στάθηκε, επίσης, και στο ότι οι συγχωνεύσεις γίνονται δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, προκαλώντας αναστάτωση σε γονείς και μαθητές, εκτιμώντας ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να καλύψει τα κενά με το προσωπικό που θα περισσέψει, αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις αναπληρωτών.
Σε ό,τι αφορά την ειδική αγωγή, ο κ. Τόκας χαρακτήρισε απάνθρωπο το γεγονός ότι λείπουν οκτώ εκπαιδευτικοί Τμημάτων Ένταξης και 31 εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών ζητά να μη γίνει καμία συγχώνευση και να επανέλθουν τα τμήματα ως είχαν, προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων, κάλυψη όλων των κενών της Παράλληλης Στήριξης και πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών για την υποστήριξη της σχολικής κοινότητας.

Σχετικά άρθρα

«Υπάρχουν κενά» καταγγέλλει η Ένωση Γονέων Μαθητών

Εκ νέου πρόεδρος στην Ένωση Γονέων Μαθητών ο Τάσος Τόκας

«Κοινό μυστικό» η στρατολόγηση μαθητών από οπαδικούς συνδέσμους