ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Διέθεταν κάνναβη και κοκαΐνη σε Άρτα και Πρέβεζα

Καίριο πλήγμα σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικά -κυρίως κάνναβη και κοκαΐνη- σε περιοχές της Άρτας και της Πρέβεζας, κατάφεραν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας.

Το οργανωμένο κύκλωμα αποτελούνταν από οκτώ άτομα και σε αστυνομική επιχείρηση την Πέπτη, σε διάφορες περιοχές της Άρτας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 25χρονος «εγκέφαλος» της σπείρας, καθώς και έξι ακόμη άτομα (ηλικίας 57, 26, 29, 19, 26 και 24 ετών), ενώ αναζητείται ένας αλλοδαπός. Σε βάρος των μελών της οργάνωσης σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών, αγορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ραδιοπομπών.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν ένας 25χρονος και ένας 21χρονος, οι οποίοι δεν αποτελούν μέλη του κυκλώματος, αλλά εξακριβώθηκε ότι προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε χρήστες ουσιών.
Από την αστυνομική έρευνα, σε συνδυασμό με κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση ευρημάτων, προανακριτικών στοιχείων και ερευνητικών δεδομένων, εξακριβώθηκε η εγκληματική δράση των μελών της οργάνωσης κατά το τελευταίο επτάμηνο, καθώς και οι ρόλοι τους στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών. Επιπλέον, εντοπίστηκαν οι χώροι, που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια, καθώς και οι χώροι αποθήκευσης και απόκρυψης (καβάτζες) των ναρκωτικών.
Όπως διαπιστώθηκε, ο 25χρονος αρχηγός της οργάνωσης είχε τον πλήρη έλεγχο και τη διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και προμήθειας των ναρκωτικών, ενώ τα υπόλοιπα μέλη αναλάμβαναν την προμήθεια–πώληση των ναρκωτικών κατά περίπτωση ή ήταν επιφορτισμένα με διάφορους άλλους περιφερειακούς ρόλους. Τα μέλη της οργάνωσης, κατά τη διάρκεια της παράνομης δραστηριότητάς τους, εκτιμάται ότι εμπλέκονται σε περισσότερες από 1.500 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, με το συνολικό παράνομο όφελος να υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 90.000 ευρώ.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης, ακολουθήθηκε η τακτική των παράλληλων αιφνιδιαστικών ερευνών σε κατοικίες, επαγγελματικούς και υπαίθριους χώρους, καθώς και σε σκάφος, που είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν και να κατασχεθούν συνολικά τρία κιλά και 210,11 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 30,88 γραμμάρια κοκαΐνης, εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 4.705 ευρώ, ζυγαριές ακριβείας, τέσσερα επιβατικά αυτοκίνητα, Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα και σκάφος, φορητός πομποδέκτης, διάφορα αντικείμενα, που χρησιμοποιούσαν για την αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και αντικείμενα με υπολείμματα κάνναβης, και, τέλος, πλήθος κινητών τηλεφώνων.
Το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας διερευνά όλο το εύρος και το πεδίο της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης και την ενδεχόμενη διασύνδεσή τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.

Σχετικά άρθρα

11,5 κιλά κοκαΐνης στην παλετοθήκη φορτηγού (βίντεο)

55χρονος διακινούσε κοκαΐνη σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία (βίντεο)

Μετέφερε ναρκωτικά με ασθενοφόρο (βίντεο)

Ηπειρωτικός Αγών