ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Γιάννενα Τώρα»: Επαναβεβαίωση της απόφασης για αυτόνομη κάθοδο

Την απόφαση της προηγούμενης γενικής συνέλευσης για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές του Μαΐου επαναβεβαίωσε η δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα», στην τακτική της γενική συνέλευση το βράδυ της Τετάρτης.

Αν και υπήρχε το προηγούμενο διάστημα μία αίσθηση πως το νέο τοπίο με την πληθώρα υποψηφιοτήτων μπορεί να οδηγήσει σε επανεκτίμηση της απόφασης, αυτό δε συνέβη και η παράταξη του Άρη Μπαρτζώκα «βάζει οριστικά τέλος στις διάφορες διαδόσεις των τελευταίων ημερών, περί δήθεν διαδικασιών ενσωματώσεων σε υφιστάμενες ή σε υπό δημιουργία παρατάξεις», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε δελτίο τύπου.
Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση να μη γίνουν καν διερευνητικές επαφές για ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με άλλες παρατάξεις, διαδραμάτισε το γεγονός πως τα «Γιάννενα Τώρα» κατάφεραν να ενδυναμωθούν σημαντικά το τελευταίο διάστημα, με τις εγγραφές αρκετών νέων μελών. Πολλά από αυτά ήταν, μάλιστα, παρόντα στη γενική συνέλευση της Τετάρτης.
Στην έναρξη της συνέλευσης, ο επικεφαλής Άρης Μπαρτζώκας προχώρησε σε έναν απολογισμό δράσης της παράταξης τα προηγούμενα χρόνια και ακολούθησαν τοποθετήσεις των μελών και συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Τέθηκαν θέματα εσωτερικής οργάνωσης και εκλογικής προετοιμασίας, αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπών – ομάδων εργασίας, υπό τύπο «σκιωδών αντιδημαρχιών», και υπήρξαν διαλογικές συζητήσεις και αποφάσεις.
Το κλίμα, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της παράταξης, ήταν ιδιαίτερα θετικό και αισιόδοξο, και αποφασίστηκε ομόφωνα η ενδυνάμωση της προβολής του έργου της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο και τον δημόσιο διάλογο, αλλά και η αύξηση των επισκέψεων σε φορείς και χώρους ενδιαφέροντος.
Η γενική συνέλευση ολοκληρώθηκε με πανηγυρική εκλογή των μελών της νέας γραμματείας για το 2019, η οποία απαρτίζεται από τους Νίκο Βούστρο, Βασίλη Σταμάτη, Τριαντάφυλλο Μιχαηλίδη, Θωμά Παπαδημητρίου και Κώστα Ρώσση. Επίσης, μετέχουν, λόγω εκλογής στο δημοτικό συμβούλιο, ο επικεφαλής Άρης Μπαρτζώκας και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πάνου. Η νέα γραμματεία θα αναλάβει τα καθήκοντα της από την 1 Ιανουαρίου 2019.
Το σώμα ενέκρινε δια βοής τον οικονομικό έλεγχο τρέχοντος έτους της παράταξης και ευχαρίστησε την απερχόμενη γραμματεία για το έργο της.

Σχετικά άρθρα

Αναβολή στο παρά πέντε για τις εκλογές στον ΑΣΔΣΑ Ηπείρου

Βάρος στην ενημέρωση για την τήρηση των υποχρεώσεων

Απολογείται για τις κλήσεις ο Δήμος