ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Απολογισμός διετίας με έμφαση στη ΔΕΥΑΙ και τον ΟΚΠΑΠΑ

Στον δικό της απολογισμό διετίας της δημοτικής αρχής προχωρά η δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα», με κάποιες μέρες καθυστέρηση, βέβαια, σε σχέση με τη συμπλήρωση των δύο ετών.

Η παράταξη εστιάζει κυρίως σε θέματα που έχουν την κύρια ευθύνη ο επικεφαλής της Άρης Μπαρτζώκας ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ και ο δημοτικός σύμβουλος Άρης Πάνου ως πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, ωστόσο δε λείπει και ένα γενικότερο σχόλιο.
«Αν και στο διάστημα αυτό δεν είναι ακόμη ορατά μεγάλα έργα παρέμβασης, είναι σαφώς ορατές οι παρεμβάσεις αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο της πόλης και όλων των δημοτικών ενοτήτων, οι παρεμβάσεις σε παιδικές χαρές, σε πάρκα και χώρους άθλησης. Επίσης, η παρούσα δημοτική αρχή πέτυχε αυτό που δεν κατόρθωσαν οι δημοτικές αρχές του παρελθόντος: να παραχωρηθεί στον Δήμο Ιωαννιτών το κτίριο του παλαιού Πανεπιστημίου, ένα πάγιο αίτημα των πολιτών που μέχρι τώρα φαινόταν ως ένα απατηλό όνειρο. Αυτά τα δύο χρόνια που το μεγαλύτερο διάστημα διοίκησης της δημοτικής αρχής συνέπεσε με την πανδημία, ασφαλώς και βρεθήκαμε μπροστά σε έναν κυκεώνα δυσκολιών, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν δόθηκε καθημερινός αγώνας για την επίλυση προβλημάτων», τονίζεται μεταξύ άλλων.
Ειδικότερα για το κομμάτι της ΔΕΥΑΙ, επισημαίνεται ότι ο Άρης Μπαρτζώκας «δίνει καθημερινή μάχη ώστε να κλείσουν οι παλιές πληγές, να εξορθολογιστούν τα οικονομικά της επιχείρησης, να υλοποιηθούν έργα αποχέτευσης και να αντιμετωπιστούν φαινόμενα λειψυδρίας σε περιοχές όπου για δεκαετίες ταλανίζουν τους κατοίκους». Σε ό,τι αφορά τον Δ. Πάνου αναφέρεται ότι «στις δύσκολες στιγμές της πανδημίας αγωνίστηκε να κρατηθούν οι κοινωνικές δομές, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, να αμβλυνθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την πανδημία αλλά και να εγκαινιαστούν νέες δομές με πρόσθετες κοινωνικές υπηρεσίες, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, σε μια εποχή μάλιστα που η ανεργία πλήττει την περιοχή μας».
Τέλος, σημειώνεται ότι μέλη της παράταξης που μετέχουν σε διοικητικά συμβούλια και ομάδες εργασίας του δήμου, συνέβαλαν καθοριστικά και δημιουργικά στη διαμόρφωση της πολιτικής των συμβουλίων και επιτροπών. «Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε καθημερινά ώστε να υλοποιείται σταδιακά το προεκλογικό μας πρόγραμμα και οι δεσμεύσεις μας απέναντι στο γιαννιώτικο λαό να γίνονται πράξη», καταλήγει το δελτίο τύπου της παράταξης «Γιάννενα Τώρα».

Σχετικά άρθρα

Προαναγγελία κοινής καθόδου στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Επαναβεβαίωση της στήριξης στη δημοτική αρχή

«Κανένα κενό εξουσίας δεν υφίσταται»