ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση στην Ήπειρο

Αργή αλλά σταδιακή αποκλιμάκωση καταγράφεται στον αριθμό νέων κρουσμάτων στην Ήπειρο, με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να ανακοινώνει σήμερα 63 νέα κρούσματα, πέντε λιγότερα από την Πέμπτη.

Τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται, για μία ακόμη ημέρα, στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων, όπου επιβεβαιώθηκαν 28 νέες μολύνσεις, ενώ ακολουθούν η Π.Ε. Θεσπρωτίας με 14, η Π.Ε. Πρέβεζας με έντεκα και η Π.Ε. Άρτας με δέκα.
Σε 3.076 ανήλθαν το τελευταίο 24ωρο τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, έναντι 3.538 που καταγράφηκαν την Πέμπτη, ενώ κατά το ίδιο διάστημα ανακοινώθηκαν και 23 ακόμη θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει από την αρχή της πανδημίας τους 13.561.
Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 337 ασθενείς, ένας περισσότερος από την Πέμπτη, η διάμεση ηλικία των οποίων είναι 64 έτη. To 82.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.951 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 248 (ημερήσια μεταβολή -6.42%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 263 ασθενείς.