ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε προσωρινή κυκλοφορία Μπαλντούμα και Μαυρολάγκαδο

Σε προσωρινή κυκλοφορία, με ευθύνη των διερχόμενων, θα δοθούν τις ημέρες αυτές, λόγω Δεκαπενταύγουστου, η σύνδεση της Μπαλντούμας με την Εγνατία οδό στον κόμβο Ζαγορίου, στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων - Τρίκαλα, αλλά και ο δρόμος στο Μαυρολάγκαδο που οδηγεί στα ορεινά χωριά των Τζουμέρκων.

Στα δύο έργα θα σταματήσουν οι εργασίες τις ημέρες αυτές και, με δεδομένη την αυξημένη κίνηση, θα δοθούν στην κυκλοφορία, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο οποίος σημείωσε για το πρώτο, ότι θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση και του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων.
«Στον δρόμο Γιάννενα –Τρίκαλα το αδύναμο σημείο του δρόμου είναι στο κομμάτι από την γέφυρα Μπαλντούμας μέχρι τον κόμβο Ζαγορίου. Είχαμε πει προ καιρού ότι θα ρίξουμε βάρος, ώστε αυτό το 1,5 χλμ να το αναμορφώσουμε για να εξυπηρετεί το βόρειο τμήμα του νομού και του λεκανοπεδίου. Θα αποσυμφορήσει και την περιφερειακή οδό και θα εξυπηρετεί την κίνηση από Αλβανία ή τις περιοχές του Πωγωνίου και του Ζαγορίου», σημείωσε, προσθέτοντας πως το αίτημα για κόμβο σύνδεσης με την Εγνατία Οδό παραμένει.
«Στο μέλλον, εφόσον δοθεί η άδεια από την Εγνατία Οδό, όπου υπάρχει το αίτημα, για κατασκευή κόμβου, θα γίνει. Αυτό μπορούσαμε να το κάνουμε χωρίς εξάρτηση και θα το δώσουμε τώρα που θα υπάρξει διακοπή εργασιών», σημείωσε.
Σε ό,τι αφορά τον δρόμο στο Μαυρολάγκαδο, αυτό θα δοθεί σε προσωρινή κυκλοφορία από την Πέμπτη.

Σχετικά άρθρα

Συμβολή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη νέα γέφυρα Κοράκου

Δεν υιοθέτησε την ανάγκη μητρώου για τα γεφύρια ο Αλ. Καχριμάνης

«Ανεφάρμοστη» κατά την Περιφέρεια η ΚΥΑ για την επιδότηση ρεύματος