ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ανάδειξη αναδόχων και δημοπρατήσεις νέων έργων

Αποφάσεις για έργα αποκατάστασης στο οδικό δίκτυο και σε υποδομές έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου στην τελευταία συνεδρίασή της.

Αναδείχθηκαν οριστικοί ανάδοχοι η κοινοπραξία Δημήτριος Φούκας – Κωνσταντίνος Κώστας για τη βελτίωση βατότητας οδού από οικισμό «Αλώνι – Χιώνι» Καταρράκτη έως Ορειβατικό Καταφύγιο Καταρράκτη Άρτας, (προϋπολογισμού 1.120.000 ευρώ), η MA.I.CON. Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε. για τον ηλεκτροφωτισμό της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Άρτας στους κυκλικούς κόμβους εργατικών κατοικιών (139.100 ευρώ), ο Λάμπρος Ε. Γεωργούλας για τον καθαρισμό – άρση προσχώσεων στους ποταμούς Κομποτέικο και Άννινο Άρτας (118.000 ευρώ), ο Δημήτριος Φούκας για τη βελτίωση – συντήρηση επαρχιακού πεδινού δικτύου Π.Ε. Άρτας για το έτος 2021 (220.000 ευρώ), η ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε. για την αποκατάσταση οδού προς Φροσύνη Σουλίου (535.000 ευρώ) και ο Νικόλαος Σιμόπουλος για την αποκατάσταση κατολίσθησης στη θέση «Στάρια» της 3ης επαρχιακής οδού μετά το Χαροκόπι (80.000 ευρώ).
Επίσης, εγκρίθηκε η δημοπράτηση της ενεργειακής αναβάθμισης και εργασιών διαμόρφωσης κτιρίου κέντρου ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων (660.310,46 ευρώ), η βελτίωση στραγγιστικών έργων Π.Ε. Άρτας για το έτος 2021 (70.000 ευρώ), η κατασκευή τεχνικών έργων στραγγιστικού – αρδευτικού δικτύου Π.Ε. Άρτας (60.000 ευρώ) και η κατασκευή πεζοδρομίων και η επέκταση ηλεκτροφωτισμού της 2ης επαρχιακής οδού Π.Ε. Πρέβεζας (74.000 ευρώ).
Με άλλη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικών συμβάσεων της περιφέρειας Ηπείρου με το υπουργείο Πολιτισμού και τη Μητρόπολη Άρτης για τη μελέτη στερέωσης και αποκατάστασης του ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Μεσόπυργο Άρτας (120.000 ευρώ) και με τον ΤΟΕΒ Αχέροντα- Γλυκής για τη διασύνδεση φωτοβολταϊκού σταθμού ΤΟΕΒ Γλυκής με το δίκτυο μέσης τάσης της ΔΕΔΔΗΕ.
Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την υποβολή αίτησης εκ μέρους της Π.Ε. Θεσπρωτίας στο Μονομελές Εφετείο Κέρκυρας, προκειμένου να καθοριστεί προσωρινή τιμή μονάδας αποζημίωσης για την αναγκαστική απαλλοτρίωση για την κατασκευή του έργου «Σύνδεση Λιμένα Ηγουμενίτσας- Εγνατία οδός και πρόσβαση προς Μαυρομάτι (είσοδος πόλης Ηγουμενίτσας).

Σχετικά άρθρα

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Σύμπραξη για Δομή Υποστήριξης του Οικοσυστήματος Έρευνας και Καινοτομίας

Κόμβο – κόμβο και κάποια στιγμή η ένωση