ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Βλέπει προϋποθέσεις για μια Silicon Valley στα Γιάννενα

Εργαστηριακές εγκαταστάσεις Έρευνας και Καινοτομίας στο Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών που λειτουργεί στα Γιάννενα, πρόκειται να υλοποιήσει το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, με έδρα την Κρήτη, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η συνολική χρηματοδότηση του ΙΤΕ από το Ταμείο ανέρχεται σε 56.271.056 ευρώ και έχει στόχο την ενίσχυση του συνόλου των ερευνητικών Ινστιτούτων και των δομών του Ιδρύματος.

Η δράση εντάσσεται στον πυλώνα «Ιδιωτικές Επενδύσεις και Οικονομικός Μετασχηματισμός», μέσω του οποίου θα ενισχυθούν Ερευνητικά Κέντρα της Χώρας, με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τα τρία έως πέντε έτη.

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας στα Γιάννενα εξέφρασε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας την εγγύτητα των σχεδιαζόμενων υποδομών με το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας που σχεδιάζει η περιφέρεια.

«Έχω μια επαφή με το Ι.Τ.Ε., το οποίο έχει εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης με 12 εκ. ευρώ την ίδρυση παραρτήματος Βιοϊατρικών Ερευνών σε χώρο απέναντι από το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας. Βλέπω ευρύτερα ότι με το Πάρκο, με το Παράρτημα του ΙΤΕ και με άλλες πρωτοβουλίες μπορεί να γίνει μια Silicon Valley στην περιοχή, η οποία θα μπορεί να αναπτύξει κι άλλες πρωτοβουλίες και ενέργειες, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και σε αυτό βοηθάει και το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με το επιστημονικό του δυναμικό», ανέφερε.

Σχετικά άρθρα

Με ευρεία ατζέντα θεμάτων η συνάντηση με τον περιφερειάρχη

Πλεονέκτημα στην έρευνα θα αποκτήσει η Ήπειρος

Γεωργία Χαλάτση

Συμβολή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη νέα γέφυρα Κοράκου