ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δεύτερη απόπειρα για τον διαγωνισμό των led

Αρκετά περισσότερο χρόνο σε σχέση με ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, χρειάστηκαν ο τεχνικός σύμβουλος του έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού του δήμου Ιωαννιτών και οι υπηρεσίες της περιφέρειας Ηπείρου για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία αλλαγών στα τεχνικά χαρακτηριστικά και στη διακήρυξη του διαγωνισμού, τον οποίο είχε ακυρώσει η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών τον Μάρτιο.

Ωστόσο, η διαδικασία αυτή έφτασε στο τέλος της, καθώς ο τεχνικός σύμβουλος προχώρησε στις απαιτούμενες διασαφηνίσεις και προσθήκες ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, και η περιφέρεια Ηπείρου έκανε αλλαγές στη διακήρυξη, που εκτιμάται πως θα είναι σε αντιστοιχία με τις βασικές απαιτήσεις των εταιρειών ως προς τους όρους της συμμετοχής, ώστε να μην υπάρξει εκ νέου κάποια προσφυγή που ενδεχομένως θα τινάξει στον αέρα το όλο εγχείρημα.
Με δεδομένο ότι έχει χαθεί αρκετός χρόνος, οι ενέργειες αναμένεται να είναι άμεσες για να προχωρήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες και να φτάσει το έργο, προϋπολογισμού 19,2 εκατ. ευρώ., στο στάδιο της δημοπράτησης. Σύμφωνε με πληροφορίες, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή του δήμου για την έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου «Παροχή υπηρεσιών αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών», που περιλαμβάνει την αντικατάσταση των φωτιστικών σε όλη την έκταση του Δήμου Ιωαννιτών με αξιοποίηση του μηχανισμού ELENA και ιδιωτικών κεφαλαίων.
«Εξετάσαμε τα πάντα. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη διακήρυξη και να δημοπρατήσουμε το έργο», τόνισε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, με δήλωσή του στον «Η.Α.».

Σχετικά άρθρα

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο

Τη δέσμευση για ημικόμβο στο Δρίσκο χαιρετίζει ο Δήμος Ιωαννιτών