ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Επίσκεψη στο εργοτάξιο συνοδεία καταγγελιών

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του δήμου Ιωαννιτών, με διπλή στόχευση, πραγματοποίησαν ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα» Θωμάς Μπέγκας και ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Κατηρτσίδης.

Αφορμή για την επίσκεψη αποτέλεσε η παραλαβή μέρους του εξοπλισμού για τον τομέα καθαριότητας, έργο το οποίο είχε δρομολογήσει ως δημοτική αρχή, εκπονώντας έναν ολοκληρωμένο σχέδιο για την επιχειρησιακή του αναβάθμιση με νέα μηχανήματα και απορριμματοφόρα, και έχοντας διασφαλισμένες πιστώσεις από ίδιους πόρους αλλά και χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ και ο «Φιλόδημος». Οι κ.κ. Μπέγκας και Κατηρτσίδης θέλησαν να ενημερωθούν από τον σημερινό αρμόδιο αντιδήμαρχο Αριστείδη Παππά, για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να αξιοποιήσει τον εξοπλισμό. «Η παράταξή μας πιστεύει ότι δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία για τη δημοτική αρχή προκειμένου να αναβαθμίσει ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους τομείς της καθημερινότητας και της καθαριότητας του δήμου. Έχοντας πλέον στα χέρια της καινούργιο και σύγχρονο εξοπλισμό μπορεί να αξιοποιηθεί πιο αποδοτικά το ανθρώπινο δυναμικό της υπηρεσίας καθαριότητας», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου.
Δεύτερος στόχος της επίσκεψης ήταν να δοθεί η ευκαιρία για κριτική στην τακτική και στον τρόπο των αναθέσεων σε ιδιώτη τμημάτων της καθαριότητας του δήμου, καθώς σήμερα ήρθε προς έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού για την ανάθεση σε ιδιώτη μέρους της αποκομιδής. «Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι ο διαγωνισμός μεθοδεύτηκε να προκηρυχτεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να καταργηθεί στην ουσία ο ανταγωνισμός προς το συμφέρον του δήμου και των πολιτών, αφού από τους τέσσερις υποψήφιους αναδόχους γίνεται δεκτός μόνο ένας», σημειώνει και συνεχίζει: «Παράλληλα, στην ίδια συνεδρίαση, η δημοτική αρχή, συνεχίζοντας να βαδίζει στον δρόμο των απευθείας αναθέσεων, ζητά την έγκριση μιας σκανδαλώδους ανάθεσης σε ιδιώτη του καθαρισμού του Πάρκου Πυρσινέλλα, την οποία ονομάζει “ανάθεση καθαριότητας”, αλλά επί της ουσίας αφορά το άδειασμα των καλαθιών εντός του πάρκου, μια φορά την εβδομάδα, κάθε Κυριακή, από τις 8 ως τις 10 το πρωί. Δείχνει με αυτόν τον τρόπο ότι δεν επιθυμεί να στηρίξει και να αναβαθμίσει τις δικές της υπηρεσίες, ειδικά αυτή της καθαριότητας, την οποία από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου, υποβαθμίζει συνειδητά. Το χειρότερο όμως από όλα είναι πως με τις ενέργειές της στο τέλος επιβαρύνει τους πολίτες με υπερβολικά κόστη, στοn βωμό μιας ψευδεπίγραφής αναβάθμισης της καθαριότητας του δήμου, την οποία εκ του αποτελέσματος οι πολίτες που δεν έχουν αντιληφθεί».

Σχετικά άρθρα

Οι εκλογές του κέντρου και των παράκεντρων

Με σεβασμό στα πολυτιμότερα συλλογικά αγαθά μας

Ηπειρωτικός Αγών

«Δε ρητορεύουμε την αλλαγή, φέρνουμε την αλλαγή»