ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Μ. Τζούφη: «Ποιοι και γιατί θέλουν να κλείσει η Βελλά;»

Μια σειρά από ερωτήματα θέτει η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Μερόπη Τζούφη ως προς τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία της Βελλάς και το αίτημα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου προς το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων σχετικά με την ίδρυση Σχολής Μαθητείας Υποψήφιων Κληρικών (ΣΜΥΚ) στη Θεσσαλονίκη και όχι στα Ιωάννινα, που προοικονομεί την οριστική παύση κάθε εκπαιδευτικής δραστηριότητα στη Βελλά.

«Άραγε ποιους ωφελεί το “λουκέτο” στο ιστορικό εκπαιδευτικό εκκλησιαστικό ίδρυμα της Ηπείρου; Γιατί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας προβλέπει την αναβάθμιση ορισμένων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών και την υπονόμευση άλλων, μεταξύ αυτών και της Βελλάς; Το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων θα αποδεχθεί την πρόταση για ίδρυση ΣΜΥΚ στη Θεσσαλονίκη αντί των Ιωαννίνων;» διερωτάται η κ. Τζούφη, σημειώνοντας πως το κλείσιμο δρομολογείται με αδιαφάνεια, χωρίς διάλογο και δίχως απαντήσεις.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι παραμένει άγνωστο με ποιους συζητά και με ποιους συναποφασίζει η Νίκη Κεραμέως, προσθέτοντας πως οι Ηπειρώτες ζητούν απαντήσεις, άμεσα και επιτακτικά. «Ας σταματήσει, λοιπόν, να αιφνιδιάζει και να κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις των τοπικών βουλευτών της ΝΔ. Και ας απαντήσει επιτέλους στη σχετική αναφορά που καταθέσαμε από κοινού με τη συνάδελφο βουλευτή Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, πριν από δύο και πλέον μήνες στη Βουλή, για το μέλλον των εκκλησιαστικών σπουδών. Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η αναβάθμιση της ανώτατης εκκλησιαστικής εκπαίδευσης περνά μέσα από την ουσιαστική ένταξη των συγκεκριμένων σπουδών στον Ενιαίο Χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό, οι όποιες αλλαγές προϋποθέτουν τον διάλογο μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων και όχι μεροληπτικές, τελεσίδικες ανακοινώσεις», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα

«Μεμφόμαστε την κυβέρνηση για να διαφυλάξουμε το Κράτος Δικαίου»

Η κοινωνική αντιπολίτευση οδηγεί σε μέτωπο εντός Βουλής

Ένα ακόμη… «στο τέλος του έτους» για το Π.Δ. της Παμβώτιδας

Αποστόλης Τζελέτας