ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Καρδαμίτσια – Οι δημοτικές αρχές αλλάζουν, τα προβλήματα παραμένουν

Απαντήσεις ως προς τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τον οικισμό των Καρδαμιτσίων ζητά με ανοιχτή επιστολή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδαμιτσίων, διεκδικώντας την υλοποίηση έργων υποδομής, για κάποια εκ των οποίων υπήρξαν και προεκλογικές δεσμεύσεις.

Τα προβλήματα υποδομών, για τα οποία γίνεται λόγος, δεν είναι νέα και λίγο-πολύ είναι γνωστά, χωρίς ωστόσο να τυγχάνουν λύσης, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν τη ζωή και την καθημερινότητα των κατοίκων.
Το πρώτο ζήτημα που θέτει με την ανοιχτή επιστολή του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδαμιτσίων, έχει να κάνει την εκκρεμότητα της διάνοιξης δρόμων μήκους περίπου τριών χιλιομέτρων, εκφράζοντας το ερώτημα γιατί δεν ανοίγουν μεγάλοι δρόμοι στους οποίους δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα κυκλοφορίας, όπως για παράδειγμα η Χαράλαμπου Θώμου.
Το δεύτερο θέμα είναι η δημιουργία πλατείας στα Καρδαμίτσια, για την οποία αναφέρει ότι υπάρχει και σχετική υπόσχεση. «Προς το παρόν και δυο χρόνια μετά ούτε τα μπάζα δεν έφυγαν από το σημείο, που υποτίθεται ότι θα δημιουργηθεί. Οικισμός 5.000 κατοίκων χωρίς κανένα σημείο αναφοράς ούτε για μικρούς ούτε για μεγάλους», σημειώνεται στην ανοιχτή επιστολή.
Εκκρεμότητες, όμως, εξακολουθούν να υπάρχουν με τα δίκτυα αποχέτευσης και ομβρίων, παρά τα έργα τα οποία έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Όπως, όμως, σημειώνεται, το έργο αποχέτευσης δεν κάλυψε όλο τον οικισμό, καθώς υπάρχουν σημεία που δεν καλύπτονταν από τη σχετική μελέτη, ενώ διατυπώνεται και το ερώτημα σε πόσα χρόνια θα λειτουργήσει το δίκτυο, ώστε να φανεί το αποτέλεσμα του στον οικισμό. Ένα δεύτερο ερώτημα διατυπώνεται σε σχέση με τα όμβρια και το αν θα προχωρήσει το δίκτυο που έχει δρομολογηθεί.
«Κατανοούμε το μέγεθος των προβλημάτων όλου του δήμου. Κατανοούμε τις δυσκολίες που επιπλέον έφερε η πανδημία. Ωστόσο οφείλετε και εσείς να κατανοήσετε ότι είναι επιτακτικά αναγκαίο να σχεδιάσετε και να χρηματοδοτήσετε αποτελεσματικά την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτού του οικισμού, που βέβαια είναι πολύ περισσότερα από αυτά στα οποία αναφερθήκαμε με βάση την προτεραιότητα τους και που σας είναι όλα γνωστά. Σας διαβεβαιώνουμε ότι εμείς θα πράξουμε το αυτονόητο. Θα επιμείνουμε δηλαδή στη διεκδίκηση τους με κάθε τρόπο, όπως κάναμε με όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές», καταλήγει η επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδαμιτσίων προς τον δήμαρχο, τη δημοτική αρχή και τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων του δήμου.

Σχετικά άρθρα

Και τα Καρδαμίτσια αλλάζουν…

200.000 ευρώ για εργασίες οδοποιίας στα Καρδαμίτσια

200.000 ευρώ για έργα υποδομών στα Καρδαμίτσια