ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σχέδιο αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης με «πιλότο» το Ζαγόρι

Ένα πλήρες σχέδιο για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού θα παρουσιάσουν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς και η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη από το Μικρό Πάπιγκο, όπου θα βρεθούν μεθαύριο Σάββατο.

Στα μέσα Μαρτίου ο κ. Αμυράς είχε συναντηθεί με την κ. Ζαχαράκη και τη γενική γραμματέα Τουρισμού Βίκυ Λοΐζου, βάζοντας στο τραπέζι της συζήτησης τη δημιουργία ενός πλάνου αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης. Όπως είχε γίνει τότε γνωστό, μέρος αυτού του πλάνου είναι η χάραξη και διάνοιξη μονοπατιών και ποδηλατικών διαδρομών, η προώθηση διαδρομών εκτός δρόμου, οι οικοξεναγήσεις, η ήπια αξιοποίηση φυσικών μνημείων, ενταγμένων στην UNESCO, και η στόχευση σε εξειδικευμένες αγορές.
Προφανώς, οι σκέψεις αυτές πήραν σάρκα και οστά, με τους δύο υφυπουργούς να επιλέγουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και το μοναδικό τοπίο του Ζαγορίου για να παρουσιάσουν το σχέδιό τους. Στο Μικρό Πάπιγκο θα βρεθούν, επίσης, η γ.γ. Τουρισμού Βίκυ Λοΐζου, ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων δρ. Κωνσταντίνος Αραβώσης και υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο υπουργείων.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, ακόμη, συναντήσεις με τον δήμαρχο Ζαγορίου Γιώργο Σουκουβέλο και φορείς της περιοχής, ενώ ενώ αναμένεται να κάνουν και πεζοπορία.

Σχετικά άρθρα

Στα σκαριά το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το δημογραφικό

Αποστόλης Τζελέτας

Συντονιστής για την ανάπλαση των καμένων περιοχών ο Γ. Αμυράς

Νικητής από την καραμπόλα εδρών ο Ν. Έξαρχος – Εκτός Βουλής ο Γ. Αμυράς