ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Στήνονται τα προκάτ κτίρια στο παλιό «Χατζηκώστα»

Με την βοήθεια γερανών ξεκίνησε η μεταφορά από τα ΤΟΛ στον Κατσικά και η τοποθέτησηστους χώρους του παλιού Νοσοκομείου «Χατζηκώστα»των προκατασκευασμένωνκυψελών, που θα φιλοξενήσουν, από τη νέα σχολική χρονιά, καλώς εχόντων των πραγματων, το 1ο Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Αναπήρων Παίδων.

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Οικονομική Επιτροπή της περιφέρειας Ηπείρου είχε αναδείξει ως ανάδοχο του έργου της ανέγερσης των σχολικών μονάδων τον Π. Ντούλια, με την εκτίμηση πως, αν δεν προκύψουν προβλήματα, είναι δυνατή η λειτουργία των δύο σχολείων στις νέες εγκαταστάσεις από την επόμενη σχολική χρονιά.

Στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογραφεί μεταξύ περιφέρειας Ηπείρου και δήμου Ιωαννιτών, η περιφέρεια έχει αναλάβει το κατασκευαστικό κυρίως κομμάτι, ενώ ο δήμος Ιωαννιτών την κατασκευή περίφραξης, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, τη σύνδεση με το δίκτυο ακαθάρτων του συγκροτήματος «παλαιού Χατζηκώστα» και την ηλεκτροδότηση των κτισμάτων, με τον προϋπολογισμό των εργασιών να ανέρχεται στο ποσό των 80.000 ευρώ. Επίσης, ο δήμος αναλαμβάνει τη λειτουργία και συντήρηση των κτιρίων μετά την κατασκευή τους.

Μέχρι στιγμής φαίνεται πως η μεταφορά των σχολικών μονάδων στις νέες εγκαταστάσεις θα γίνει πραγματικότητα, μετά από χρόνια ταλαιπωρίας και καθυστερήσεων, την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Ταυτόχρονα, οι σχολικές κτιριακές υποδομές της πόλης θα ενισχυθούν με το νέο νηπιαγωγείο στους πρώην Στρατιωτικούς Φούρνους, ενώ στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής είναι η μεταφορά των Πειραματικών Σχολείων στο πανεπιστήμιο, σε οικόπεδο που έχει ήδη παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό. Επίσης, σχεδιάζεται η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων στον Κατσικά και το Νεοχωρόπουλο με αξιοποίηση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Σχετικά άρθρα

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αναβάθμισης των σχολικών μονάδων

Δεν επιφέρουν αλλαγές οι εκλογές

Από τα σχολεία ξεκινούν οι προσεισμικοί έλεγχοι