ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ζήτημα ισοτιμίας για τους Θεσπρωτούς

Την επαναλειτουργία του τελωνείου Μαυροματίου, με αυστηρή εφαρμογή όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων, ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Μάριος Κάτσης.

Με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης, ο κ. Κάτσης κατηγορεί την κυβέρνηση για αδιαφορία για την περιοχή και χαρακτηρίζει προκλητική την ενέργεια επαναλειτουργίας των τελωνείων της Κρυσταλλοπηγής στην Καστοριά και της Νυμφαίας στη Ροδόπη, κατόπιν πιέσεων τοπικών παραγόντων, διατηρώντας κλειστό το τελωνείο του Μαυροματίου, χωρίς καμιά επίσημη δικαιολογία.
«Και καλά να μην ακούνε τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζητάμε μήνες τώρα τη λειτουργία του τελωνείου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τους αιρετούς της Νέας Δημοκρατίας δεν τους ακούνε ή τους αντιμετωπίζουν και αυτούς πελατειακά, κάνοντας ρουσφέτια μόνο εκεί που έχουν περισσότερες ψήφους; Η κυβέρνηση των “Αρίστων” θεωρεί δεδομένους τους επιχειρηματίες της Θεσπρωτίας που έχουν κλειστή την εμπορική δίοδο προς την Αλβανία ή πάνε μέσω Ιωαννίνων αυξάνοντας το κόστος; Θεωρεί δεδομένους τους αγρότες που πλήρωσαν παράβολα για τους εργάτες γης, οι οποίοι τελικά ή δεν ήρθαν καθόλου ή ήρθαν παράνομα; Ή μήπως θεωρεί δεδομένους τους Έλληνες της εθνικής μειονότητας της Αλβανίας που τους θυμούνται μόνο προεκλογικά, οι οποίοι είναι αποκλεισμένοι εδώ και ένα χρόνο σχεδόν; Αν ναι, τότε είναι γελασμένοι. Η τοπική κοινωνία έχει αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη περιφρονεί σε όλα τα επίπεδα τη Θεσπρωτία. Με την ερώτηση μου ζητάω ισότιμη μεταχείριση και το αυτονόητο: Να ανοίξει το τελωνείο Μαυροματίου με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στις πύλες εισόδου της χώρας. Η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι αν συνεχίσει την αδιέξοδη πολιτική θέτει σε κίνδυνο το εμπόριο, τον τουρισμό αλλά και την υγειονομική ασφάλεια του νομού καθώς με κλειστό τελωνείο θα υπάρχουν μη ελεγχόμενες ροές», τονίζει ο κ. Κάτσης.

Σχετικά άρθρα

Μοχλός ανάπτυξης και εξωστρέφειας η υδατοκαλλιέργεια

Ανοιχτά τελωνεία και με το παραπάνω

Γεωργία Χαλάτση

«Οι κάτοικοι της Κόνιτσας δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας»