ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του μεγάλου δακτυλίου

Στην έγκριση των όρων δημοπράτησης για τον μεγάλο δακτύλιο της πόλης, ένα από τα σημαντικότερα έργα στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ιωαννιτών, λίγες ώρες αφότου δόθηκε το πράσινο φως από τη Διαχειριστική Αρχή.

«Ο δήμος και οι υπηρεσίες του ήταν σε πλήρη ετοιμότητα για τη δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου κι αυτό αποτυπώνεται στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής. Η καθυστέρηση που υπήρξε, δεν ήταν με δική μας υπαιτιότητα, όμως όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν. Σκοπός είναι με την ανάδειξη του αναδόχου να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες για έναν οδικό άξονα που θα αλλάξει τα κυκλοφοριακά δεδομένα και θα δώσει ανάσα στην πόλη των Ιωαννίνων. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και βέβαιοι ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα, συμβάλλοντας έτσι και στην απορρόφηση πόρων από το ΕΣΠΑ», ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Έργων και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Αρλέτος.
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τους όρους δημοπράτησης δύο ακόμη έργων: της προμήθειας έξι απορριμματοφόρων οχημάτων, με προϋπολογισμό 990.000 ευρώ και χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», και της προμήθειας- μεταφοράς 33 στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων αστικών συγκοινωνιών, με προϋπολογισμό 115.500 ευρώ και χρηματοδότηση επίσης από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Σχετικά άρθρα

Σε μία πλατφόρμα «έξυπνες» εφαρμογές και υπηρεσίες

Βούληση για πιο στενή συνεργασία

Προσδοκίες για αύξηση επισκεπτών από την Κύπρο