ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Σε θέσεις μάχης συνδικάτα και κόμματα για τα εργασιακά

Απεργιακές κινητοποιήσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και πολιτικές εκδηλώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, επιφέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά.

Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 3 Ιουνίου και πολύμορφο αγώνα «για να μην ψηφιστεί το αντιλαϊκό και αντεργατικό νομοσχέδιο», αποφάσισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, που επισημαίνει πως το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες, αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις. Το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ κοινοποίησε την απόφασή του στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, ώστε να υπάρξει κοινή ημέρα γενικής απεργίας.
Για την ενημέρωση των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, στο Θεατράκι στη Σκάλα, σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων και ενημέρωση από κλιμάκιο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, αποτελούμενο από τον προεδρεύοντα Δημήτρη Μπράτη και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Μιχάλη Ρίζο.

Εκδήλωση από τον ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Η επίθεση της ΝΔ στα εργασιακά δικαιώματα και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», την Τετάρτη 26 Μαΐου, στις 6.30 το απόγευμα.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη. Επίσης, στην εκδήλωση θα παρέμβουν ο αντιπρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων Χρήστος Γρίβας, ο αντιπρόεδρος ΟΣΜΕ, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Μεταφορών Ηπείρου και Κέρκυρας και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων Αλέξανδρος Μπαλακέρας και η δικηγόρος, υπεύθυνη Θεματικής Δικαιοσύνης – Δικαιωμάτων Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ιωαννίνων Λίλα Σουλελέ.
Την εκδήλωση, που θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ιωαννίνων στο Facebook https://www.facebook.com/syrizaioanninon/live/, θα διευθύνει ο συντονιστής της Ν.Ε. Ιωαννίνων Σάββας Δημητριάδης.

Ανοιχτή συγκέντρωση από το ΚΚΕ

«Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα! Με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή», υπογραμμίζει το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ, ανακοινώνοντας ότι θα γίνουν ανοιχτές συγκεντρώσεις του Κόμματος σε όλη την Ελλάδα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο.
Στα Γιάννενα, εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, την Πέμπτη 27 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία. «Απέναντι στον πόλεμο που κήρυξαν η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο στην εργατική τάξη, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Όλοι στη μάχη για να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να διεκδικήσουμε πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, περισσότερη ζωή. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ανατροπής!», αναφέρει στο κάλεσμά της η Τομεακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

Σχετικά άρθρα

ΚΚΕ – Συγκέντρωση ενόψει ευρωεκλογών

Ν. Έξαρχος – Υπέρ μιας ενιαίας σχέσης εργασίας για τους πυροσβέστες

Μ. Τζούφη – Σε… άλλον ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δέσμευση