ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Δώδεκα σπιτάκια για αδέσποτα από τον… κουμπαρά τους

«Έσπασαν» τον κουμπαρά τους και αγόρασαν δώδεκα ξύλινα, καλαίσθητα σπιτάκια για τα αδέσποτα της πόλης.

Ο λόγος για τη Χαρά Πλιάτσικα και τον Λευτέρη Φατέ, ιδιοκτήτες του τουριστικού γραφείου Bikewise, οι οποίοι, με λίγα χρήματα που συγκέντρωναν από κάθε εκδρομή και ταξίδι, μάζεψαν ένα σημαντικό ποσό και αποφάσισαν να αγοράσουν από το διαδίκτυο τα σπίτια, τα οποία συναρμολόγησαν, έβαψαν και τα πρόσφεραν στον δήμο Ιωαννιτών, που ανέλαβε να τα τοποθετήσει σε σημεία της πόλης, όπου υπάρχει συγκέντρωση αδέσποτων σκύλων.
Τα πρώτα δύο σπιτάκια τοποθετήθηκαν στο πάρκο στο Ηρώο Μπιζανομάχων και τις επόμενες ημέρες θα συνεχιστεί η τοποθέτηση στην πλατεία Πολυτεχνείου, στο πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στην περιοχή του εργοταξίου και αλλού.
«Δε μας αρέσει αυτή η εικόνα των αδέσποτων στην πόλη και ξεκινήσαμε την προσπάθεια για να ομορφύνουμε και τη ζωή των ζώων και την εικόνα της πόλης. Μακάρι να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα και χαιρόμαστε που ο δήμος αγκάλιασε την προσπάθεια και ελπίζουμε και οι Γιαννιώτες να το δουν θετικά. Η προσφορά και ο εθελοντισμός είναι κάτι που αξίζει να δώσουμε όλοι στην πόλη», ανέφερε η Χαρά Πλιάτσικα, με τον Λευτέρη Φατέ να συμπληρώνει ότι ήταν «το λιγότερο που μπορούσαν να κάνουν για τα αδέσποτα και για να δείξουν την αγάπη τους για τα ζώα».

Τις ευχαριστίες τους εξέφρασαν ο γενικός γραμματέας του δήμου Βασίλης Ζωγράφος και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τη λειτουργία του κυνοκομείου Νίκος Τσόλης, ο οποίος τόνισε πως θα συνεχιστεί η προσπάθεια, με τη βοήθεια συμπολιτών, για να περιοριστούν τα αδέσποτα σε συγκεκριμένους χώρους και να μην παραμένουν στα πεζοδρόμια.
Για μια συγκινητική προσφορά έκανε λόγο και ο κτηνίατρος Λεωνίδας Παπαϊωάννου, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά των υπαλλήλων γίνεται ό,τι καλύτερο για τα αδέσποτα.

140 υιοθεσίες σε ένα τρίμηνο

Το τελευταίο τρίμηνο ο δήμος Ιωαννιτών συνεχίζει το πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων με μεγαλύτερη ένταση, προχωρώντας συστηματικά σε περισυλλογές ζώων, στειρώσεις και εμβολιασμούς. Μεγάλο βάρος δίνεται στις υιοθεσίες, με τον κ. Τσόλη να κάνει γνωστό ότι 140 ζώα έχουν βρει ένα νέο σπίτι και να ευχαριστεί τους πολίτες για τη βοήθεια στην όλη προσπάθεια.
Στην ανταπόκριση των πολιτών στάθηκε και ο κ. Ζωγράφος, ζητώντας μεγαλύτερη συνεργασία και από τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων, οι οποίοι καλούνται να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα. «Η προσπάθεια του δήμου είναι συνεχής, με την επέκταση και ενίσχυση του κυνοκομείου. Αναμένονται και προσλήψεις μόνιμων κτηνιάτρων για να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα την προσπάθεια», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

Διαφωνεί με τη μαζική απομάκρυνση των αδέσποτων η ΖΩ.Ο.Π.Ι

Δράσεις ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα

Στη μάχη κατά των αδέσποτων και οι έλεγχοι στα δεσποζόμενα