ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Εκτός» πέντε μαθητές και πέντε εκπαιδευτικοί

Μόνο πέντε μαθητές και πέντε εκπαιδευτικοί σε ολόκληρη την Ήπειρο δήλωσαν θετικά αποτελέσματα στα selftests που διεξήχθησαν για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα, όπως προβλέπεται, με στόχο την ασφαλή επαναλειτουργία των τάξεων του λυκείου.

Αυτά ήταν τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει η Περιφερειακή Διεύθυνσης Εκπαίδευσης μέχρι το μεσημέρι, ωστόσο, οι απουσίες των μαθητών ήταν πολύ περισσότερες και άγγιξαν το 12% περίπου, σε σύνολο 7450 μαθητών.

Οι λόγοι των απουσιών ποικίλουν και συνάδουν με την απουσία πολλών μαθητών της Γ’ λυκείου την περίοδο αυτή, προκειμένου να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Έτσι, ο αριθμός των απουσιών δεν μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά στον κορωνοϊό, όπως ανέφερε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καμπουράκης.

Από την άλλη πλευρά, αρκετοί είναι και οι εκπαιδευτικοί λυκειακών τάξεων, περίπου 100, που αυτές τις ημέρες βρίσκονται σε άδειες ειδικού σκοπού, μια κατάσταση που συνεχώς αλλάζει και οι διευθύνσεις εκπαίδευσης προσπαθούν να αντιμετωπίσουν. Οι άδειες ειδικού σκοπού που δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί (τρεις συν μία ημέρα από την κανονική άδεια) λόγω της μικρής χρονικής διάρκειας, δεν μπορούν να οδηγήσουν σε αντικατάσταση των εκπαιδευτικών και έτσι γίνεται προσπάθεια εκ των ενόντων να καλυφθούν κενά που δημιουργούνται.

Ταυτόχρονα, αρκετοί εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε κανονικές ή αναρρωτικές άδειες, ενώ κάποιοι, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αξιοποιούνται στα διαπεριφερειακά τμήματα τηλεκπαίδευσης που έχουν συσταθεί.

Ζημιές σε λύκειο της Άρτας

Στην Ήπειρο, σε αντίθεση με άλλες περιοχές, δεν έχει εμφανιστεί το φαινόμενο των καταλήψεων, ωστόσο, σε λύκειο της Άρτας άγνωστοι μπήκαν στο σχολείο τις νυχτερινές ώρες και άδειασαν τον πυροσβεστικό αφρό, με αποτέλεσμα να υπάρξει ταλαιπωρία και καθυστέρηση για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

«Αυτοί που έχουν τέτοιου είδους εμπνεύσεις, δεν πράττουν καλά, δεδομένου ότι και οι κοινωνία και οι μαθητές και όλοι μας έχουμε φτάσει σε οριακές καταστάσεις. Σήμερα ταλαιπωρήθηκε ένας μεγάλος αριθμός μαθητών από αυτή την ιδέα», σημείωσε ο κ. Καμπουράκης.

Σχετικά άρθρα

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αναβάθμισης των σχολικών μονάδων

Δεν επιφέρουν αλλαγές οι εκλογές

Από τα σχολεία ξεκινούν οι προσεισμικοί έλεγχοι