ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Εντός Απριλίου οι πληρωμές από το πρόγραμμα covid

Εντός του Απριλίου θα γίνει η καταβολή της επιχορήγησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία από την περιφέρεια Ηπείρου, με τα πρώτα προσωρινά αποτελέσματα για τους δικαιούχους να ανακοινώνονται εντός του Σαββατοκύριακου.

Το σύνολο των αιτήσεων ανήλθαν σε 8.500, ενώ έχουν αξιολογηθεί οι 4.500 αιτήσεις, εκ των οποίων έμειναν εκτός 447 επιχειρήσεις, που ωστόσο έχουν το δικαίωμα ένστασης, όπως ανέφερε κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, προσθέτοντας πως τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το αργότερο έως την Τετάρτη.
Οι εγκεκριμένες αιτήσεις καλύπτουν τα 45 εκατομμύρια του προγράμματος, ενώ εφόσον δικαιωθεί μέρος των ενστάσεων, ενδεχομένως να χρειαστεί 1 εκ. επιπλέον, το οποίο θα δοθεί, όπως ανέφερε. Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως η επιδότηση θα δοθεί εντός του Απριλίου μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.
«Η περιφέρεια Ηπείρου είναι η πρώτη περιφέρεια που μέσα στον Απρίλιο, δια του Περιφερειακού Ταμείου, θα κάνει πληρωμές, όταν σε όλες τις υπόλοιπες προγραμματίζονται για τον Μάιο», τόνισε ο κ. Καχριμάνης.

Σχετικά άρθρα

Με ευρεία ατζέντα θεμάτων η συνάντηση με τον περιφερειάρχη

Προγραμματική σύμβαση για την ανάδειξη, προστασία και ανάπτυξη του «συμπλέγματος» Κορωνησίας

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας