ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Απορρίπτει τις αιτιάσεις για ανεπάρκεια των μελετών

Τις αιτιάσεις για ανεπάρκεια των μελετών για τα έργα της ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού στους δήμους Ιωαννιτών και Πρέβεζας απέρριψε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις της επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνας Καλογιάννη

«Η μία μελέτη –της Πρέβεζας- έγινε επί της τότε αντιπεριφερειάρχη Τατιάνας Καλογιάννη, η δεύτερη –του δήμου Ιωαννιτών– επί της δικής μου εποπτείας και έγιναν με τα ίδια κριτήρια. Άρα δεν ευσταθεί ότι δεν ξέραμε να κάνουμε τις μελέτες. Υπήρχαν όμως κάποιοι όροι που πρέπει να αλλάξουν», ανέφερε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας ότι θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και οι διαγωνισμοί για τους οδοφωτισμούς θα προχωρήσουν. «Είναι ένας αγώνας που αξίζει να τον ολοκληρώσουμε, ώστε να κερδίσουν και οι δημότες μέσω των ανταποδοτικών τελών και οι Δήμοι, οι οποίοι μετά την παρέλευση της δωδεκαετίας, θα έχουν στη διάθεσή τους έναν φωτισμό διάρκειας», πρόσθεσε με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών.

Τρία σχήματα συνεχίζουν για τα led στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο

Στο μεταξύ, στη β’ φάση περνά το έργο «Αναβάθμιση του οδοφωτισμού στο Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Ηπείρου». Οι τρεις εταιρίες που πληρούν τις απαιτήσεις συμμετοχής στο επόμενο στάδιο είναι η Ένωση Intrakat – Omexom Μονοπρόσωπη Α.Ε.- Vette, η Ένωση Προσώπων ΤΕΡΝΑ Α.Ε.- Fotagonled A.E. και η Μυτιληναίος Α.Ε.
Το γεγονός ότι στον διαγωνισμό προχωρούν τρεις μεγάλες εταιρείες σχολιάζει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέροντας: «Κι αν η περιφέρεια έχει να πανηγυρίζει ότι “έσωσε” τον ανταγωνισμό με τη συμμετοχή των κολοσσών του κλάδου, οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι θα πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από τέτοια έργα».

Σχετικά άρθρα

Ημερίδα για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και τις διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις

Σταθερός προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες η Ήπειρος

«Ταξιδεύει» στην Κύπρο η Περιφέρεια Ηπείρου  

Ηπειρωτικός Αγών