ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Αναρτήθηκαν οι Δασικοί Χάρτες των προ-Καποδιστριακών Ο.Τ.Α. της Π.Ε. Ιωαννίνων και όλης της Π.Ε. Άρτας

Στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης Δασικών Χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας του Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο» αναρτήθηκαν οι Δασικοί Χάρτες όλων των προ-Καποδιστριακών Ο.Τ.Α. της Π.Ε. Ιωαννίνων και ο Δασικός Χάρτης των Τοπικών & Δημοτικών Κοινοτήτων των δήμων Αρταίων, Νικολάου Σκουφά, Κεντρικών Τζουμέρκων και Γεωργίου Καραϊσκάκη, του συνόλου της Π.Ε. Άρτας, με σημερινές αποφάσεις των Διευθύνσεων Δασών Ιωαννίνων (ΑΔΑ: 6ΑΕΘΟΡ1Γ-ΝΑΩ) και Άρτας (ΑΔΑ: ΨΜΤΖΟΡ1Γ-ΞΩΖ), όπως κάνει γνωστό η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας.

Για την ενημέρωση των πολιτών έχουν συσταθεί Σημεία Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (Σ.Υ.Α.Δ.Χ.) στα γραφεία των Διευθύνσεων Δασών Ιωαννίνων (Μ. Κοτοπούλη 62, τηλ. 2651088030, 88031, 88039, 88041, 88042 και 88044, e-mail ddioa@apdhp-dm.gov.gr) και Άρτας (Περιφερειακή Οδός & Δημητρίου 2, τηλ. 2681027254, 22936, 79963, e-mail ddartas@apdhp-dm.gov.gr), όπου παρέχονται γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο των αναρτημένων Δασικών Χαρτών και του τρόπου υποβολής των αντιρρήσεων, τις εργάσιμες ημέρες, από τις 7.30 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι στο Σημείο Υποστήριξης Ιωαννίνων και από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο Σημείο Υποστήριξης Α΄ρτας. Για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, θα πρέπει να προηγείται ραντεβού.

Για τους αναρτημένους Δασικούς Χάρτες μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να λαμβάνει γνώση στην ιστοσελίδα του «Ελληνικού Κτηματολογίου» (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx), μέσω της οποίας και μόνο, μπορούν να υποβάλλονται αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου αυτού, καθώς και στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας (www.apdhp-dm.gov.gr).

Η υποβολή των αντιρρήσεων είναι δυνατή μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Ν.Π.Δ.Δ. «Ελληνικό Κτηματολόγιο», με τη συμπλήρωση ειδικής φόρμας. Οι αντιρρήσεις αφορούν μόνο το αναμορφωμένο τμήμα του αναρτημένου Δασικού Χάρτη και μόνο ως προς τα τμήματα που δεν έχουν ήδη υποβληθεί αντιρρήσεις ή αιτήματα προδήλων σφαλμάτων. Δικαίωμα υποβολής αντίρρησης έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α. Α΄& Β΄βαθμού, εφόσον επικαλούνται για τη θεμελίωση του έννομου συμφέροντός τους, εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα στις περιληφθείσες στον αναρτηθέντα Δασικό Χάρτη δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις ή πετρώδεις εκτάσεις.

Η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων είναι αποκλειστική και ξεκινά την Παρασκευή 5 Μαρτίου, με καταληκτική ημερομηνία την Πέμπτη 17 Ιουνίου. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η προθεσμία παρατείνεται κατά 20 ημέρες, έως την Τετάρτη 7 Ιουλίου.

 

 

Σχετικά άρθρα

Δασικοί χάρτες: Νέα παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων

Έως τις 31 Μαΐου η υποβολή αντιρρήσεων για τους Δασικούς Χάρτες Π.Ε. Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας

Ηπειρωτικός Αγών

Π.Ε. Ιωαννίνων – Τροποποίηση Δασικών Χαρτών λόγω ενσωμάτωσης διορθώσεων προδήλων σφαλμάτων