ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Ετοιμάζουν πορεία με τα πούλμαν οι ιδιοκτήτες τους

Θετική απάντηση στο αίτημα για απαλλαγή ή μείωση στο 50% των τελών κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία για το 2021 αναμένει η Ένωση Τουριστικών Λεωφορείων Ηπείρου στις αρχές της εβδομάδας, διαφορετικά έχει ήδη λάβει απόφαση να πραγματοποιήσει εποχούμενη κινητοποίηση.

Πρόκειται για έναν κλάδο, που μαζί με όλους εκείνους που εμπλέκονται στον τουρισμό, βρίσκονται σε εξαιρετικά δεινή θέση, με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να μην μπορούν να ανταπεξέρθουν στα λειτουργικά έξοδά τους. Την ίδια ώρα καλούνται να καταβάλλουν τέλη κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία, ύψους 595 ευρώ έκαστο, όταν εδώ και ένα χρόνο αυτά παραμένουν κλειδωμένα και ακινητοποιημένα, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Σταύρος Μανώλης.
«Μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία ανταπόκριση στο αίτημα που κάναμε 15 σωματεία από όλη την χώρα. Κάναμε και τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Τουρισμού, ο οποίος δεσμεύθηκε να μας δώσει απάντηση τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Εμείς ήδη λάβαμε την απόφαση να προχωρήσουμε σε κινητοποίηση αν δεν εισακουστεί το αίτημά μας», σημείωσε.
Πρόταση του κλάδου είναι τουλάχιστον να καταβάλλουν όσα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλουν και τα ΚΤΕΛ για τα οχήματά τους, δηλαδή ύψους 300 ευρώ.

Σχετικά άρθρα

Δίμηνη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Χωρίς αντικείμενο εργασίας, χωρίς στήριξη, αλλά με τα έξοδα να τρέχουν

Κατεβάζουν στους δρόμους τα τουριστικά λεωφορεία

Ηπειρωτικός Αγών