ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Χωρίς προβλήματα λειτούργησαν τα σχολεία

Είτε με τηλεκπαίδευση, είτε δια ζώσης, χωρίς προβλήματα εξελίχθηκε η εκπαιδευτική διαδικασία, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας και από την Ήπειρο.

Στις περιοχές της περιφέρειας όπου υπήρχε πρόβλημα στην μετακίνηση των μαθητών λόγω του παγετού, με βάση τις αποφάσεις των δήμων, τα σχολεία λειτούργησαν εξ αποστάσεως. Αντίθετα, σε άλλες περιοχές, όπως τα Γιάννενα, η λειτουργία των σχολείων πραγματοποιήθηκε κανονικά, παρόλο που δεν έλειψαν και οι διαμαρτυρίες γονέων, καθώς οι θερμοκρασίες ήταν εξαιρετικά χαμηλές και τα υγειονομικά πρωτόκολλα θέλουν συνεχή αερισμό στις αίθουσες, ακόμη και ανοιχτά παράθυρα.

Ερωτηθείς σχετικά, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Καμπουράκης σημείωσε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και εκφράζονται φόβοι από τους γονείς, ωστόσο, εκτίμησε ότι οι δήμοι,πριν λάβουν οποιαδήποτε απόφαση, λαμβάνουν υπόψη τους όλα τα δεδομένα και βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη διεύθυνση Υγείας της περιφέρειας.

Πέρα από αυτό όμως, ο κ. Καμπουράκης σημείωσε πως η εκπαίδευση στην Ήπειρο, δεδομένων των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία και με τον ίδιο να έχει εικόνα και από τις 13 περιφέρειες, εξελίσσεται ομαλά, είτε όταν τα μαθήματα γίνονται δια ζώσης είτε με τηλεκπαίδευση.

Διευκρίνισε δε ότι στις περιπτώσεις που τα σχολεία ήταν κλειστά και υπήρξε διακοπή ρεύματος εξαιτίας της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει τηλεκπαίδευση, δε θα προσμετρηθούν απουσίες, σύμφωνα και με τις οδηγίες που έδωσε το υπουργείο.

Σε αναστολή λόγω κορωνοϊού

Δύο μαθητές εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ένας σε νηπιαγωγείο στην Ηγουμενίτσα και ένας σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρέβεζα, ενώ σε ό,τι αφορά στον δήμο Ιωαννιτών τμήματα σε τέσσερα σχολεία έχουν αναστείλει την λειτουργία τους.

Πρόκειται για τα τμήματα Β2 και Ε1 στο δημοτικό σχολείο Κατσικά, με την αναστολή να έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα και να διαρκεί έως τις 28 Φεβρουαρίου, Α2 και Α2 Αγγλικών του 24ου δημοτικού σχολείου έως τις 24 Φεβρουαρίου, του Δ3 του δημοτικού σχολείου Μαρμάρων έως τις 23 Φεβρουαρίου και δύο τμημάτων της β’ τάξης του ΓΕΛ Ανατολής έως 22 Φεβρουαρίου. Επίσης, έως και την Παρασκευή θα παραμείνει κλειστό το δημοτικό σχολείο Πεδινής.

Σχετικά άρθρα

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αναβάθμισης των σχολικών μονάδων

Δεν επιφέρουν αλλαγές οι εκλογές

Από τα σχολεία ξεκινούν οι προσεισμικοί έλεγχοι