ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

744.000 ευρώ για αθλητικές υποδομές από τον «Φιλόδημο»

Τη δυνατότητα να καλύψει ένα σημαντικό μέρος από το έλλειμμα αθλητικών υποδομών αποκτά ο δήμος Ιωαννιτών, με την ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» της πρότασής του για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων, με προϋπολογισμό 744.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την πρόταση που είχε κατατεθεί, ο δήμος Ιωαννιτών ζητούσε τη χρηματοδότηση για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα διαστάσεων εθνικής κατηγορίας σε χαρακτηρισμένο χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων στα Καρδαμίτσια και για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα διαστάσεων ερασιτεχνικής εθνικής κατηγορίας και κτίριο αποδυτηρίων σε εγκαταλελειμμένο χώρο αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή «Μπουνταλάδες» στον οικισμό των Σεισμοπλήκτων (πρώην γήπεδο Βελισσαρίου), καθώς και για την αντικατάσταση 30 μπασκετών στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης.
Ωστόσο, με δεδομένο πως οι διαδικασίες για το γήπεδο Βελισσαρίου έχουν ήδη προχωρήσει με πόρους του δήμου Ιωαννιτών, ενώ υπάρχει και η εκκρεμότητα με την αίθουσα ξιφασκίας με τον χώρο στα Καρδαμίτσια να είναι ένας από τους υποψήφιους για την εγκατάστασή του, θα υπάρξει αναμόρφωση της πρότασης. Αν τελικά επιλεγεί για το κλειστό της ξιφασκίας η έκταση που προκρίνει η περιφέρεια Ηπείρου μεταξύ Νεοχωρόπουλου και Μαρμάρων, τότε είναι πολύ πιθανό να κατευθυνθεί το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για τη δημιουργία ενός νέου αθλητικού κέντρου στα Καρδαμίτσια.

Στον Φιλόδημο και η αναβάθμιση στάσεων

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» εντάχθηκε και η πρόταση του δήμου Ιωαννιτών, που αφορά την προμήθεια, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων για την αναβάθμιση των στάσεων αστικών συγκοινωνιών, με προϋπολογισμό 115.000 ευρώ.
Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε 33 σημεία στις γραμμές Πέραμα– ΤΕΙ– Πανεπιστήμιο, Ελεούσα– Κατσικά, Πλατεία– Νεοχωρόπουλο, Πεδινή– Γεν. Νοσοκομείο– Ανατολή– ΤΕΙ και Νέα Ζωή– ΤΕΙ– Πανεπιστήμιο.. Τα στέγαστρα που θα τοποθετηθούν, θα είναι σύγχρονα, φιλικά προς το περιβάλλον, θα διαθέτουν εξοπλισμό WI-FI και θα εξυπηρετούν καλύτερα τους πολίτες.

Σχετικά άρθρα

Την Τρίτη στα Γιάννενα η Ολυμπιακή Φλόγα

Αναβολή στο παρά πέντε για τις εκλογές στον ΑΣΔΣΑ Ηπείρου

Βάρος στην ενημέρωση για την τήρηση των υποχρεώσεων