ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

Παράσταση διαμαρτυρίας με κατηγορώ κατά κυβέρνησης και όχι μόνο

Με στόχο να καταδείξει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της πόλης, ιδιαίτερα την περίοδο που τα καταστήματα μένουν κλειστά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων έξω από το διοικητήριο της περιφέρειας Ηπείρου.

«Ταφόπλακα» των μικρών αυτοαπασχολούμενων επιχειρήσεων χαρακτήρισε τους κυβερνητικούς χειρισμούς ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Γιώργος Πραμαντιώτης, κάνοντας λόγο για έλλειψη έγκαιρων και ουσιαστικών μέτρων για τη στήριξή τους. «Τα δήθεν προσωρινά μέτρα κρατούν δέκα μήνες τώρα», πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι μόνοι που ευνοούνται στην παρούσα φάση, είναι τα μεγάλα καταστήματα και οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, που έχουν ήδη απογειώσει τα κέρδη τους, καθώς έχουν συγκεντρώσει στα χέρια τους το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς. Προκλητική χαρακτήρισε και τη στάση των Επιμελητηρίων, ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, λέγοντας πως παρά τα «κροκοδείλια δάκρυα» στις ανακοινώσεις τους, ακολουθούν πιστά τις κυβερνητικές αποφάσεις.
Ερωτηθείς για το αν μπορεί ο κλάδος να καλύψει κάποιο μέρος από τις ζημιές του προηγούμενου διαστήματος με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, είτε με τη μέθοδο του click away είτε με αυτή του click in shop, ο κ. Πραμαντιώτης ήταν αρνητικός. «Με τίποτα δεν πρόκειται να καλυφθεί το χαμένο εισόδημα» ανέφερε.
Για «κοροϊδία» απέναντι στους συναδέλφους την ώρα που τα περισσότερα μαγαζιά είναι κλειστά, έκανε λόγο μέλος του Δ.Σ. της ΟΕΒΕ Ιωαννίνων Δημήτρης Τασιούλας, καταγγέλλοντας τη στάση της πλειοψήφιας της ΟΕΒΕ το διάστημα των τελευταίων δέκα μηνών. «Η Ομοσπονδία δεν έχει κάνει τίποτα, δεν έχει πάρει καμία απόφαση, δεν έχει παλέψει κανένα μέτρο που θα ανακούφιζε τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους», υπογράμμισε και κατέληξε καλώντας τους αυτοαπασχολούμενους, διοικητικά συμβούλια και σωματεία να συμμετέχουν στην κινητοποίηση στην Εφορία, που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί.

Σχετικά άρθρα

Κατεβάζουν ρολά τα εμπορικά καταστήματα για το φορολογικό

Ολίγων λεπτών λόγω βροχής η διαμαρτυρία

Η Ελένη Κιοσσέ νέα πρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο