ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

4+8 οι αντιπεριφερειάρχες για τη νέα χρονιά

Παραμένουν στις θέσεις τους οι τέσσερις χωρικοί αντιπεριφερειάρχες της περιφέρειας Ηπείρου, ενώ δύο ακόμη «χαρτοφυλάκια» και συνολικά τέσσερα νέα πρόσωπα προστίθενται στο σχήμα των θεματικών αντιπεριφερειαρχών της περιφέρειας Ηπείρου.

Η θητεία των χωρικών αντιπεριφερειαρχων ουσιαστικά ανανεώνεται έως το τέλος του 2021, με την απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.

Αναλυτικά, αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτας παραμένει ο Βασίλης Ψαθάς, στον οποίο μεταβιβάζονται και οι ο αρμοδιότητες που αφορούν την ανάπτυξη και προώθηση της Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας στην περιφέρεια Ηπείρου.

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας παραμένει ο Θωμάς Πιτούλης, στον οποίο μεταβιβάζονται και οι αρμοδιότητες που αφορούν θέματα Φυσικών Πόρων, Ενέργειας και Υδατοκαλλιεργειών στην περιφέρεια Ηπείρου.

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων παραμένει ο Κώστας Σιαράβας, στον οποίο μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες που αφορούν στα θέματα οικονομικών και καλών πρακτικών για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τέλος, αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας παραμένει ο Στράτος Ιωάννου στον οποίο μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες που αφορούν στην οργάνωση, προώθηση και το συντονισμό, την επεξεργασία και υποβολή προτάσεων και προγραμματικού σχεδίου και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών που αφορούν σε θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης της περιφέρειας Ηπείρου.

Επίσης, ορίζονται οκτώ θεματικοί αντιπεριφερειάρχης, με τους τέσσερις να συνεχίζουν την προηγούμενη θητεία τους. Πρόκειται για τους Αγνή Νάκου – Δασούλα με αρμοδιότητα τα θέματα Πρόνοιας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Συνοχής και Δημόσιας Υγείας, Οδυσσέα Πότση με αρμοδιότητα τα θέματα Πολιτισμού, Νεολαίας, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Σταυρούλα Μπραίμη-Μπότση με αρμοδιότητα τα θέματα Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου και Βασίλη Γοργόλη με αρμοδιότητα τα θέματα Αθλητισμού και Απασχόλησης.

Την άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν σε θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών αναλαμβάνει ο αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Κατέρης (διαδεχόμενος τον Κωνσταντίνο Πατήλα) και την αρμοδιότητα θεμάτων που αφορούν σε θέματα προστατευόμενων περιοχών χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Ηπείρου, Εξωστρέφειας και Καινοτομίας αναλαμβάνει ο αντιπεριφερειάρχης Μιχάλης Σπυρέλης (διαδεχόμενος τον Χρήστο Γούση).

Επίσης μεταβιβάζεται στην αντιπεριφερειάρχη Αναστασία Σίμου – Τάσιου η άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν σε θέματα οργάνωσης, συντονισμού και επεξεργασίας υποβολής προτάσεων για την προώθηση των τοπικών προϊόντων της περιφέρειας Ηπείρου και στον αντιπεριφερειάρχη Αλκιβιάδη Λάμπρου η άσκηση των αρμοδιοτήτων που αφορούν σε θέματα Ιχθυοκαλλιεργειών της περιφέρειας Ηπείρου.

Σχετικά άρθρα

Στους κερδισμένους του 2023 η Περιφέρεια Ηπείρου

Αποστόλης Τζελέτας

Γέφυρα – αντίγραφο στη θέση της ιστορικής γέφυρας Κοράκου

Έριξαν τον… σπόρο για μελλοντικές συνεργασίες