ΕπικαιρότηταΑίθουσα Σύνταξης

«Να κόψουν τις δικές τους αποδοχές υπέρ του ΕΣΥ»

Με δριμύτητα καυτηριάζει τις δημόσιες «προτροπές» προς την κυβέρνηση για περικοπή μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, το νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, χαρακτηρίζοντας «λαγούς» όσους κάνουν τέτοιες προτάσεις και καλώντας τους να περικόψουν αυτοβούλως τις δικές τους αποδοχές υπέρ του ΕΣΥ και των υγειονομικών.

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. Χρήστος Γρίβας έκανε λόγο για λογικές «κοινωνικού αυτοματισμού», σημειώνοντας πως αντί να προταθεί η αύξηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, που λόγω και της πανδημίας έχουν μειωθεί, προτείνεται η περικοπή των μισθών στον δημόσιο τομέα για να «κλείσει η ψαλίδα».
«Να πληροφορήσουμε τους “λαγούς” της κυβέρνησης ότι ο δημόσιος τομέας, τον οποίο απαξίωναν όλα τα προηγούμενα χρόνια, είναι αυτός που κράτησε και κρατά τη χώρα όρθια στην περίοδο της πρωτόγνωρης πανδημίας», τόνισε και αναφέρθηκε στους υγειονομικούς, που δίνουν την μάχη στην «πρώτη γραμμή», τους εκπαιδευτικούς που με ίδια μέσα κάνουν τηλεκπαίδευση, τους υπαλλήλους των δήμων και της καθαριότητας συγκεκριμένα, αλλά και τους υπαλλήλους όλων των φορέων του δημοσίου που είναι καθημερινά στο πόστο τους, προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που προκύπτουν εξαιτίας της πανδημίας.
«Αντί λοιπόν να λειτουργούν ως “λαγοί” της κυβέρνησης και να προτείνουν περικοπές για τους εργαζόμενους του δημοσίου, τους καλούμε να στηρίξουν τα αιτήματά μας για αύξηση των δαπανών για την υγεία, την παιδεία, για ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, για χορήγηση δώρου Χριστουγέννων κ.λπ. Τους καλούμε, επίσης, στο πλαίσιο της αξίας που έχουν οι συμβολικές κινήσεις για την κοινωνία μας, να περικόψουν αυτοβούλως τις δικές τους, υψηλότατες να υποθέσουμε, αποδοχές υπέρ του ΕΣΥ και των υγειονομικών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

(φωτογραφία αρχείου)

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση της ΑΔΕΔΥ με τον Διονύση Τεμπονέρα

Ηπειρωτικός Αγών

Μεταφέρεται η αργία, 1η Μάη η απεργία

Συνεπείς στο ραντεβού τους οι εργαζόμενοι